Archieffoto Peter de Jong

Spijkenisse herpakt zich tegen ASWH

Sport 191 keer gelezen

Hendrik Ido Ambacht- Spijkenisse heeft zich na de schlemielige 1-2 nederlaag tegen Noordwijk met een verrassende 1-2 (0-2) overwinning op vijandelijk grondgebied in Hendrik Ido Ambacht tegen ASWH gerevancheerd.

'De overwinning was dik verdiend', stelde trainer Peter Wubben tegen een ASWH dat vanwege de grote investeringen in de selectie tot de absolute kanshebbers behoort op weg naar de topklasse. 'We wilden ASWH met veel druk naar voren ver van de goal afhouden en dat is vooral in de eerste helft goed gelukt.' Spijkenisse nam halverwege de eerste helft uit een uitgebalanceerde aanval door Felino Jardin met 0-1 de leiding. De Spijkenissers bleven de toon aangeven en dat resulteerde door Marvin van der Pluijm zelfs in een tweede treffer: 0-2. Tegenvallers waren er met het uitvallen van Tim van der Lijn (bovenbeenblessure) en Marco de Borst (spierblessure) ook. Peter Wubben schakelde daarom in het tweede deel over van 4-3-3 naar 4-4-2. Sergio Axel Dongen liet de kans op 0-3 liggen waarop ASWH diep in de tweede helft tegen scoorde: 1-2. 'ASWH was wel aan het drukken, maar wij zijn nauwelijks in de problemen geweest.'

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etienne Martina, Bart van Muijen, Jeffrey Schenk, Marco de Borst (46. Emir Jasarevic); Eric Polet, Sander Baragan, Tim van der Lijn (40. Shane van den Engel); Felino Jardin, Marvin van der Pluijm, Sergio van Axel Dongen (70. Jazzy Adams).