John van Tiggelen, archieffoto Peter de Jong.

Zuidland revancheert zich tegen Prinsenland

Sport 91 keer gelezen

Dinteloord- Zuidland heeft zich in Dinteloord knap gerevancheerd voor de 2-3 nederlaag tegen Nieuw-Lekkerland door met 0-3 te zegevieren over Prinsenland.

'Deze overwinning doet de ploeg goed', toonde trainer Adri van Tiggelen zich eveneens opgelucht. 'We wisten dat Prinsenland een behoudend zou spelen en probeerde met lange ballen de voorwaartsen te bereiken. We kregen desondanks in het begin van de wedstrijd drie kansen op rij om de score open te breken en vervolgens nog eens vier kansen, maar het bleef bij die ene treffer op slag van rust (0-1 door Leon van der Steen, DR).' Zuidland, dat overigens goed speelde, verdubbelde de marge direct na rust door Runell Martis: 0-2. 'Prinsenland speelde vanaf dat moment alles of niets met "hotsenknotsenvoetbal", waarin we zelf ook meededen. We hebben onszelf met de goal van Murat (Gök, DR) te laat in veilige oorden gebracht. Het is prettig dat je na een thuisnederlaag gelijk een overwinning pakt, geeft toch een fijner gevoel.' Kevin Michilsen ontbrak vanwege een nog niet geheel herstelde kuitblessure. Zuidland speelt aanstaande zaterdag op thuis tegen Piershil.

Zuidland: Kevin de Kok; Bastiaan Monster, Frank Molendijk, Mark Snijder, Roy van Vugt; Stefan Baaij, Leon van der Steen, Nichy Mendez Fortes (65. John Ackon); Runell Martis, John van Tiggelen (65. Maurice Wolters), Murat Gök (80. Robin van Buuren).