Aanvoerder Daan Prikker wil zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse. Foto: Peter de Jong.
Aanvoerder Daan Prikker wil zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse. Foto: Peter de Jong.

Olympia met hakken over de sloot tegen ’t Capproen

Sport 470 keer gelezen

Spijkenisse- Olympia heeft na twee nederlagen de belangrijke derby tegen 't Capproen met een nipte 17-16 (10-10) overwinning afgesloten. De formatie van Peter van Vliet heeft daarmee de laatste plaats in de derde klasse I verlaten. Promovendus 't Capproen wacht na drie duels nog op de eerste punten.

'We hebben de problemen in het begin van de wedstrijd op onszelf afgeroepen door dramatisch slecht te verdedigen', doelde aanvoerder Daan Prikker op de 1-5 achterstand. 'We kregen drie treffers tegen door onoplettendheid. Tijdens de rust hebben we elkaar gewezen op de fouten en hebben de knop in de tweede helft omgedraaid. Bij 17-12 hadden we door moeten gaan naar de 20 punten, maar lieten hen toch weer terugkomen in de wedstrijd. Al met al zit het scorend wel goed, maar krijgen daarnaast teveel punten tegen. Vorige week heeft dat ons tegen Paal Centraal de kop gekost. Kijk, Vlaardingen is in deze afdeling de gedoodverfde kampioen, maar als we de scorende lijn weten vast te houden en wat meer onnodige fouten maken, kunnen wij daar net onder met clubs als Paal Centraal en ADO goed meedoen.' De pas 20-jarige Daan Prikker is kritisch op zijn medespelers, maar niet allerminst op zichzelf. 'Je moet binnen de mogelijkheden het hoogste zien na te streven', is de Spijkenisser, die zijn finest hour beleefde met zijn uitstapje naar KCR in Ridderkerk, stellig van mening. 'Ik speelde bij KCR in A1, dat uitkwam in de hoofdklasse. We bereikten de bekerfinale waarin we in Barendrecht voor dik vijfhonderd toeschouwers in de verlenging verloren van Deetos. Spelen in zo 'n ambiance, dat was gewoon kicken. De sfeer en de spanning. Ik ben een echte Olympiaan, net als mijn ouders. Ik ben nog jong, net als mijn teamgenoten. We hebben nagenoeg een nieuw team met potentie. Ik wil kijken wat wij er met z 'n allen uit kunnen halen. Mijn streven is de eerste klasse, maar zullen eerst stappen moeten maken om de tweede klasse in de zaalcompetitie te bereiken. Dat moet kunnen. Lukt dit alles door omstandigheden niet, dan ben ik er voor mezelf nog niet helemaal uit. Zeker is dat mijn ambities hogerop liggen. Olympia is mijn club. Ik wil de club iets terug geven voor alles wat zij voor mij hebben gedaan', aldus de werkstudent.

Handhaven
De prioriteiten bij 't Capproen liggen anders dan die bij Olympia. 'We hebben een mooi seizoen achter de rug', kijkt Dianne Kuiper terug. 'We zijn weliswaar geen kampioen geworden, maar het harde werken werd wel beloond met promotie naar de derde klasse. We willen in de derde klasse blijven, dus zullen we in elke wedstrijd ons uiterste best moeten doen om overlevingspuntjes te verzamelen. We begonnen goed tegen Olympia, kwamen met 1-5 voor, maar zij kwamen terug tot 10-10 bij rust. Het verliep in de tweede helft wat moeizamer, liepen voornamelijk achter de feiten aan. Toch kwamen we van 17-12 knap terug tot 17-16, maar de eindsprint was net te laat ingezet. Het was in elk geval wel prettig dat we eindelijk weer eens met een compleet team hebben kunnen spelen.' Dianne Kuiper is een kind van 't Capproen. 'Ik speel al bij de club vanaf de pupillen', sluit de onderwijzeres aan de Openbare basisschool Het Palet in Hellevoetsluis af. 'Ik heb de tijd nog meegemaakt dat we uitkwamen in de tweede klasse, maar vervolgens duikelden naar de vierde klasse. Het werd steeds minder, maar uiteindelijk zijn we met een nieuwe groep en een goede trainer (Joop Edixhoven, DR) gaan bouwen aan een team. Dat heeft uiteindelijk effect gehad met de promotie naar de derde klasse. Nogmaals, het zal bikkelen worden om ons te handhaven. We hebben nu een team dat er voor wil gaan, maar daarnaast ook de gezelligheid heel belangrijk is. Ik heb ooit eens getwijfeld om hogerop te gaan spelen, maar mijn vrienden, vriendinnen en mijn werk vind ik in Hellevoetsluis. We zijn een klein clubje, maar de saamhorigheid in de club, waarin iedereen een steentje bijdraagt, is groot. Ik voel me er prettig', aldus Dianne Kuiper. Olympia speelt aanstaande zaterdag op de Oostplaat in Middelharnis tegen Good Luck. 't Capproen speelt aanstaande zaterdag op het sportpark aan de Martin Luther Kinglaan tegen Ventura Sport.

Olympia: Daan Prikker (4 keer), Jerry Kasten (4 keer), Sylvia de Wit (1 keer), Naomi de Water; Lisanne Maliepaard (4 keer), Tanya van Buuren (1 Keer), Matthijs Kleiman (1 keer), Martijn Koolwijk (2 keer).
't Capproen: Freek Sjouw (2 keer), Richard van Marion (6 keer), Loraine Krukkert, Brittany de Kruif (2 keer); Dennis Zwart (1 keer), Nathan Doodkorte (2 keer), Dianne Kuiper (3 keer), Manon Doodkorte-Wolterman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant