LEF zet fractievoorzitter uit partij

Politiek 68 keer gelezen

Spijkenisse- LEF Nissewaard heeft afscheid genomen van fractievoorzitster Mia Sliwinki naar aanleiding van bepaalde uitspraken die zij gedaan heeft op Facebook en de daardoor ontstane onrust.

De partij wenst niet geassocieerd te worden met de uitspraken, die niet gedaan zijn namens de partij. 'In een situatie als die nu is ontstaan, kun je nooit met de juiste oplossing komen. Indien wij ervoor hadden gekozen om Mia te behouden, dan zou dat worden gezien als een steun voor haar uitspraken. Nu wij de samenwerking opzeggen zal dit worden gezien als een buiging voor links', zo laat de partij op haar website weten. 'Laat voorop staan dat wij als LEF nooit onze achtergrond zullen verloochenen. LEF is een partij voor inwoners van de gemeente Nissewaard. Wij steunen ook alle inwoners van onze gemeente, mits zij ervoor kiezen om mee te doen in onze maatschappij. Mensen die onze maatschappij afwijzen hebben hier niets zoeken. De maatschappij maken we uiteindelijk samen. Dat willen wij blijven doen met iedere inwoner die daar een steentje aan wil bijdragen.Wel veroordelen wij de bedreigingen aan het adres van Mia Sliwinski. Deze bedreigers zijn van hetzelfde niveau als waar zij Mia van beschuldigen te zijn. Welke uitspraken zij ook mag hebben gedaan, dit rechtvaardigt nooit iemand te bedreigen met het nemen van haar leven.'

Mia laat weten dat ze met haar opmerking bedoelde dat het lot harteloos kan zijn. Niets meer en niets minder. 'Natuurlijk wens ik niemand dood, maar ik vind het een frappante overeenkomst dat precies op 9/11 zo'n ongeval plaatsvindt in een land dat aangewezen wordt als het brein achter de 9/11 aanvallen. Mocht ik op welke manier dan ook mensen met mijn post hebben gekwetst, dan spijt mij dat', laat zij op Facebook weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant