Kevin de Kok kon niet voorkomen dat Zuidland verloor van Nieuw Lekkerland. Fotografie: Peter de Jong
Kevin de Kok kon niet voorkomen dat Zuidland verloor van Nieuw Lekkerland. Fotografie: Peter de Jong

Zuidland onderuit bij rentree in eerste klasse

Sport 492 keer gelezen

Zuidland – Niets leek de eerste overwinning ooit van Zuidland in de eerste klasse tegen Nieuw Lekkerland nog in de weg te staan. De tegenstander van de ploeg van Adri van Tiggelen verloor twee jaar geleden zowel de uit als thuiswedstrijd. Zaterdag leek dat ander te zijn op sportpark Groot Nibbeland. Toch bleef men met lege handen en verloor Zuidland met 2-3 (1-0).

Al vanaf het begin waren de Nissewaarders de betere ploeg die veel meer te vertellen hadden. Er was niet te zien dat Nieuw Lekkerland vorig jaar in de eerste klasse tot het laatste meedeed om de prijzen. De beginfase van het duel was zo rommelig dat men bij Zuidland hiervan kon profiteren. Achterin wist niemand de bal weg te krijgen en al na zeven minuten bracht Leon van de Steen de stand op 1-0. Zuidland bleef gemakkelijk door de verdediging van Nieuw Lekkerland heen snijden, maar Robert Michilsen en Niche Fortes kregen de bal niet in het doel. Vervolgens schoot Murak Gök net naast. Kort voor rust zette men Zuidland onder druk, maar doelman Kevin de Kok bleef rustig.

Beter ploeg
Na de thee was het opnieuw Zuidland dat de betere ploeg was. Na zeven minuten na rust was het John van Tiggelen die gemakkelijk kon oppikken en Nichy Fortes in staat stelde om de tweede binnen te schieten. Hierna leek er helemaal niets meer aan de hand voor de ploeg uit Zuidland. Het was Robert Michilsen die de derde treffer tot twee keer toe op zijn schoen had, maar faalde voor het doel bij Nieuw Lekkerland.

Rode kaart ommekeer
De gasten kwamen beter in hun spel en fraai wist Sjoerd Slob vanaf ruime afstand de 2-1 binnen te schieten. In het laatste kwartier was het Mark Snijder die hands maakte en zijn tweede gele kaart ontving. Ook ging de bal op elf meter en Ard Hartman profiteerde vanaf de stip, 2-2. Hierna leek Nieuw Lekkerland erin te geloven en drie minuten voor tijd was het Ruben Ramirez die voor de eindstand van 2-3 zorgde. Zuidland had nog kansen op een punt, maar Michilsen en Van Tiggelen kregen de bal niet in het doel.

Mag niet gebeuren
'Het was wachten op de 3-0 van ons en dan maken zij de aansluiting. Hierna waren we te snel de ballen kwijt. Er zat bij hen veel meer counter in. Wij liepen alleen maar achter de feiten aan. Dan nog een domme onnodige tweede gele kaart voor Mark Snijder. Toen hadden we de grip niet meer, maar dit mag natuurlijk niet gebeuren. We hadden geen communicatie meer in het veld. We zullen hier wel vaker tegen een nederlaag aanlopen, we moeten hiervan leren als groep', meent Adri van Tiggelen na het duel. Zaterdag reist de ploeg af naar de nieuwe fusieclub Prinsenland in Dinteloord.

Bijzonderheden:
7 Leon van de Steen 1-0, 52 Nichy Fortes 2-0, 68 Sjoerd Slob 2-1, 77 Ard Hartman (penalty) 2-2, 87 Ruben Munoz Ramirez 2-3. Scheidsrechter Matthijs Jobse gaf twee keer geel aan Mark Snijder, en eenmaal aan Bastiaan Monster (Zuidland) en Ruben Munoz Ramirez (Nieuw Lekkerland).

Opstelling Zuidland:
Kevin de Kok; Bastiaan Monster, Mark Snijder, Frank Molendijk, Roy van Vugt; Stephan Baaij, Nichy Fortes (59 Runell Martes), Leon van de Steen (82 Robin van Buuren); John van Tiggelen, Robert Michilsen en Murat Gök (59 Maurice Wolters).

Opstelling Nieuw Lekkerland:
Edward de Groot; Aron de Keyzer, Beau Buwalda, Gert Jan Stout, Christoffel Cijntje (57 Terry van der Waal); Ruben Ramirez, Tevin Biekman (57 Ard Hartman), Thom Versluis; Sjoerd Slob, Raymond Slagboom en Jeroen Wolf.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant