PFC was zondag TAC'90 de baas en won met 2-0. Fotografie: Peter de Jong.

PFC start met zege op nieuwkomer Tac'90

Sport 468 keer gelezen

Geervliet – PFC is de ouverture van de competitie gestart met een mooie zege. De ploeg van trainer John Stougje won met 2-0 van Tac '90 dat in de Haagse regio vorig jaar wist te promoveren. Bij rust leidde de formatie van Stougje al met 1-0.

De score werd na een klein half uur geopend door Steve Kot. Ondanks de vele mogelijkheden voor PFC bleef de tweede treffer voor PFC uit. Het duurde tot zeven minuten voor het einde van het duel, dat Bilal Amroui de eindstand op 2-0 wist te bepalen uit een vrije trap.

Engeltje
Toch had de Geervlietse formatie mazzel. 'Ze hadden de kansen op de gelijkmaker. In één actie werd drie keer de paal en de lat geraakt bij onze doelman. We hebben er hard voor geknokt. Na rust vond ik TAC de betere ploeg', zegt Stougje na afloop. 'Gelukkig hadden wij een engeltje op onze lat', zegt trainer John Stougje na het duel. PFC hoopt dit seizoen te kunnen overleven in de eerste klasse. Daar degradeerde de ploeg uit Geervliet twee jaar geleden uit. Zondag speelt de ploeg van trainer John Stougje bij CVV/de Zwervers.