SC Botlek deelt eerste klap uit

Sport 165 keer gelezen

Hellevoetsluis- SC Botlek is het seizoen uitstekend begonnen door de derbykraker in Hellevoetsluis tegen FC Vlotbrug met een 2-3 (2-2) overwinning af te sluiten.

'We hebben het vanuit de geschiedenis altijd lastig bij FC Vlotbrug en dat was nu niet anders', toonde Richard Koutstaal zich opgelucht blij. 'Deze overwinning is een goede stap en zeker bij FC Vlotbrug, want Ik denk dat er niet veel clubs in Hellevoetsluis van hen zullen winnen. Het was qua voetbal geen topwedstrijd, maar er was volop strijd en passie waarin een 6-6 eindstand gelet op het aantal kansen zomaar gekund zou hebben.' Uitblinker Kevin Rijsdijk voorkwam in de extra tijd de gelijkmaker door met zijn uitschuifbare been een FC-uithaal te pareren. Nadat FC Vlotbrug halverwege de eerste helft op 1-0 was gekomen, bogen Jordy de Winter met een fraaie vrije trap in de hoek (1-1) en Reinaldo van Emmerik uit een steekbal van Jamal Abdalla de achterstand om in een 1-2 voorsprong. De club uit Hellevoetsluis-Oost kwam op slag van rust alsnog langszij: 2-2. 'Vlotbrug kreeg in de eerste helft teveel kansen, waardoor ik enkele tactische omzettingen heb geplaatst.' Dat leidde halverwege het tweede deel in een 2-3 voorsprong door Reinaldo van Emmerik, die een aangever van Quincy de Lobel honoreerde met een voltreffer: 2-3. Beide ploegen kregen nog volop kansen om het scorebord in beweging te brengen, maar met Rijsdijk aan het hoofd bleef de 2-3 fier overeind. SC Botlek speelt aanstaande zaterdag op sportpark Oostbroek tegen promovendus Rockanje.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kevin Michilsen, Dave Leurs, Mike Hoendersloot, Kenny Lopes Cruz; Jamal Abdalla, Quincy de Lobel, Jordy de Winter; Louis Salacrout (80. Nick van der Geer), Julien Gret, Reinaldo van Emmerik.