Olympia ontbeerde torinstinct tegen Vlaardingen. Foto: Peter de Jong.
Olympia ontbeerde torinstinct tegen Vlaardingen. Foto: Peter de Jong.

Olympia maakt valse start tegen Vlaardingen

Sport 167 keer gelezen

Spijkenisse- Olympia is er niet in geslaagd om de ouverture in de veldcompetitie tegen Vlaardingen met een positief resultaat af te sluiten. De Spijkenisser korfbalequipe uit de derde klasse I verloor het duel op De Brug tegen de Vlaardingse titelkandidaat met 8-15 (4-9).

'Vlaardingen was gewoon scherper in de afwerking', wees de kersverse coach Peter van Vliet op de onmacht van zijn Olympianen. 'We hebben diverse kansen gecreëerd, maar het schotpercentage was veel te laag. Daarbij komt dat we bij vier tot vijf treffers slordig hebben verdedigd.' Olympia begon met een 3-1 voorsprong overigens goed aan de wedstrijd. 'We kwamen na 3-4 nog wel gelijk, maar na 4-4 liepen we voornamelijk achter de feiten aan. Ik denk dat we ondanks de nederlaag de goede weg zijn ingeslagen. We proberen het spel wat te veranderen en dat vergt met wisselende resultaten in de oefenperiode tegen Gemini, Oranje Wit en Vlaardingen ook tijd.' Olympia speelt aanstaande zaterdag op het sportpark van de TU in Delft tegen Paal Centraal dat met 11-20 zegevierde over het in de derde klasse debuterende 't Capproen in Hellevoetsluis.

Olympia: Daan Prikker (3 keer), Martijn van de Breevaart (1 keer, 45. Jerry Kasten 1 keer), Sylvia de Wit, Naomi de Water; Lisanne Maliepaard, Tanya van Buuren, Matthijs Kleiman (2 keer), Martijn Koolwijk (1 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant