Zuidland (blauw) won met ruime cijfers het laatste bekerduel van PFC.
Zuidland (blauw) won met ruime cijfers het laatste bekerduel van PFC.

Zuidland en PFC klaar voor de competitiestart

Sport 119 keer gelezen

Geervliet – Zaterdagmiddag werd het laatste districtsbeker duel een onderlinge strijd tussen twee ploegen uit Nissewaard. De beide eersteklassers uit de voormalige gemeente Bernisse, PFC en Zuidland stonden tegenover elkaar. Voor beide ploegen was dit de laatste serieuze oefenwedstrijd voordat komend weekend de competitie start . Zuidland won het duel met 1-4.

De overwinning aan de Toldijk was opmerkelijk gezien het feit dat Zuidland nog geen duel had gewonnen. Beide trainers hadden vooraf toch nog het idee door te kunnen omdat in deze poule naast koploper Spijkenisse ook nog een tweede team door kon gaan. Zowel Adri van Tiggelen van Zuidland als John Stougje van PFC zien de duels als oefenduels.

Klaar voor competitie
'Je kunt andere jongens eens laten spelen. Zodat je een goed beeld krijgt wie je gaat inzetten bij de start van de competitie. Vandaag spelen er weer andere jongens als dinsdag. Daarnaast kun je mensen ook eens neerzetten op andere posities. Ik hecht verder niet veel waarde aan de beker. Het loopt wat rommelig tot nu toe. Maar het gaat wel goedkomen', zegt Adri van Tiggelen over de start van de competitie. 'Ons eerste doel is natuurlijk handhaven. In de loop van het seizoen kijken we hoe het gaat en of we het doel moeten bijstellen', meent De Spijker namens Zuidland.

Wil winnen
Voor John Stougje was er op de ongebruikelijke zaterdagmiddag voor PFC een extra wil om te winnen. 'Vorig jaar was ik nog in dienst bij Zuidland, als trainer van het tweede team. Een aantal jongens zijn ook mee gegaan. Ik wil dus echt winnen. Tegen Spijkenisse waren we niet kansloos, maar we hadden er ook weinig te zoeken. Ik ben dus echt benieuwd waar we staan. Ik heb het team in mijn hoofd, maar kan vandaag ook niet iedereen inzetten', meent Stougje.

Dispensatie als trainer
De oefenmeester van PFC beschikt niet over de juiste papieren maar wil komend seizoen zijn oefenmeester 1 gaan halen. 'We gaan ons inschrijven . Ik ga met PFC bekijken hoe we dat gaan doen. Dat begint in mei volgend jaar. Je weet echter nooit of je wordt toegelaten. Als ik wordt toegelaten en we handhaven ons in de eerste klasse krijg ik nog een keer dispensatie. Als dat niet het geval is zal ik wegmoeten hier', meent de oefenmeester.

Handhaving
Doelstelling voor PFC is net als bij Zuidland dat de ploeg zich handhaaft. 'We moeten realistisch blijven. Er zijn hier zeven spelers vertrokken. Dat waren mannen die eerste klasse hadden gespeeld. We hebben een grote groep met 17-18 man. Het is een goede groep. Niets moet en alles kan. Na vier duels hoop ik dat alles straks een beetje staat, zoals ik het voor ogen heb', zegt Stougje tot besluit.

Winst voor Zuidland
PFC begon redelijk goed aan het duel met Zuidland. Het was wat feller dan Zuidland en na negentien minuten opende de Geervlietse ploeg de score. Men kon profiteren van een gaten kaas achterin en Bilal Amroui scoorde de 1-0. Lang duurde de pret niet. Een minuut later was het rommelig in het strafschopgebied en Frank Molendijk zag zijn schot via diverse mensen in het doel belanden 1-1. Hierna dacht Fortes vanaf elf meter te mogen trappen, maar de arbiter vond het een 'schwalbe'. Niet veel later gaf Leon van de Steen de bal op Nichy Fortes die voor 1-2 zorgde. Daarna ging het beter met Zuidland Kort voor rust waren het Frank Molendijk en Leon van der Steen die voor de eindstand van 1-4 zorgde.

Komend weekend start de competitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant