Onderzoekslocaties windenergie. Bron: Provincie Zuid-Holland.
Onderzoekslocaties windenergie. Bron: Provincie Zuid-Holland.

LOB tegen alternatieve windmolenlocaties

Actueel 183 keer gelezen

De provincie Zuid Holland heeft enkele nieuwe, alternatieve, locaties benoemd voor plaatsing van windmolens.Binnenkort starten de Milieu Effect Rapportages om te onderzoeken of de locaties, waaronder Halfweg, Beerenplaat en de polders tussen Zuidland en Oudenhoorn geschikt zijn.

In onze buurgemeente Hellevoetsluis is Kickersbloem 3, het nieuwe bedrijventerrein, aangewezen.

Windmolens langs Spui
'De bewoners van de kernen Heenvliet en Geervliet weten sinds vorig jaar wat het is om onder windmolens te wonen. De bewoners van de kern Simonshaven zullen binnenkort kennismaken met enkele grote windmolens langs het Spui, weliswaar aan de kant van Hoekse Waard, maar toch. Daarbij kan niet worden uitgesloten dat bewoners van de kernen Zuidland en Hekelingen ook zicht krijgen op die " Spui molens". Als je goed kijkt naar de tekeningen die op de website van de provincie zijn geplaatst (www.zuid-holland.nl/locatieswindenergie) dan zie je dat ook de bewoners van de kern Oudenhoorn hiermee te maken gaan krijgen', zegt Sip van der Weg..

Verder onderzoek niet nodig
LOB is van mening dat de locaties aan weerszijden van de Hartelbrug uitstekende locaties zijn om windmolens te realiseren. Die locaties zijn destijds afgesproken met de Stadsregio Rotterdam Rijnmond en met de voormalige gemeenten Bernisse en Spijkenisse. Wat LOB betreft zijn verdere onderzoeken naar alternatieve locaties voor windmolens niet zinvol, en niet wenselijk.

Provincie zet door
Op meerdere momenten hebben raad en college van Bernisse en Spijkenisse zich uitgesproken tegen de voorgenomen plaatsing van windmolens langs het Spui in de gemeente Korendijk. De provincie Zuid Holland maakt gebruik van haar juridische mogelijkheden om die plaatsing toch mogelijk te maken.Het lijkt daarom een kwestie van tijd, voordat langs de randen van het Spui windmolens zijn geplaatst.

Tegen plaatsing op voorgestelde locaties
'De nu door de provincie aangewezen alternatieve locaties, bevinden zich ook langs de randen van onze gemeente (Halfweg, Beerenplaat en Kickersbloem) of midden in de polders van onze gemeente (tussen Zuidland en Oudenhoorn). Wij zijn van mening dat op deze locaties geen windmolens geplaatst moeten worden.'

LOB zal dit standpunt bekend maken aan het College van de gemeente Nissewaard en aan de andere fracties van de gemeenteraad tijdens de eerstvolgende vergadering van de commissie Leefomgeving op woensdag 2 september .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant