Ook de havendienst geeft demonstraties op de Maas. Archieffoto GN.
Ook de havendienst geeft demonstraties op de Maas. Archieffoto GN.

Wereldhavendagen

Actueel 91 keer gelezen

Rotterdam - De haven van Rotterdam pakt uit tijdens de Wereldhavendagen! Op 4 ,5 en 6 september staat de haven in teken van alweer de 38e editie van de Wereldhavendagen. Drie dagen lang is het feest op en rond de kade en in de stad met dit jaar als thema: De Droomhaven. Het programma zit elke dag én avond boordevol voorstellingen, activiteiten, rondleidingen en veel meer. Een bezoek aan de Wereldhavendagen is een must voor jong en oud.

Showprogramma
Jaarlijks worden de Wereldhavendagen feestelijk geopend met een openingsceremonie op vrijdag. De zaterdag erop is er een bijzonder optreden op het water. In samenwerking met diverse bedrijven van binnen en buiten de haven wordt er een schouwspel opgevoerd. Prachtige schepen, muziek, licht, laser, dansers, acrobaten, zangers en vuurwerk stelen die avond de show.

Demonstraties
Zowel op de Maas als in de Rijnhaven vinden dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur nautische demonstraties plaats. Op spectaculaire wijze worden de dagelijkse werkzaamheden van verschillende bedrijven, die normaliter alleen in het havengebied plaatsvinden, in het centrum van Rotterdam getoond. Alleen in het weekend van de Wereldhavendagen krijgen bezoekers de kans dit van zo dichtbij te bekijken.

Kijk op http://wereldhavendagen.nl voor het programma en het boeken van excursies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant