De nieuwe textielwagen staat al klaar om te worden ingezet, compleet met een aansprekende bestickering om recycling te stimuleren.
De nieuwe textielwagen staat al klaar om te worden ingezet, compleet met een aansprekende bestickering om recycling te stimuleren.

Textielcampagne in Nissewaard

Gemeente 307 keer gelezen

Nissewaard - Reinis gaat vanaf 2 september op afroep textiel bij de inwoners van Nissewaard apart ophalen.

Om de kwaliteit van het ingezamelde textiel te verbeteren, heeft Reinis  samen met de gemeente Nissewaard een campagne ontwikkeld. De inzameling van kleding in ondergrondse containers zal in de toekomst helemaal verdwijnen. Met deze campagne, waarvan de werkwijze  vergelijkbaar is met het ophalen van grof vuil, wordt vooruit gelopen op het nieuwe grondstoffenbeleid van de gemeente Nissewaard, waarbij recycling hoge prioriteit krijgt.

Envelop
Vanaf 24 augustus wordt elke maand een envelop met een plastic zak in twee nieuwe wijken huis-aan-huis verspreid totdat heel Spijkenisse en Hekelingen zijn voorzien. Daarna kan iedereen telefonisch of via de website een melding doen en haalt Reinis  de gevulde plastic zak met textiel op de afgesproken datum op. In het vervolg krijgen inwoners, als zij weer een melding plaatsen, eenzelfde envelop toegestuurd en komt Reinis op het afgesproken tijdstip de volle zak weer ophalen.

Start in Maaswijk
De huis-aan-huis verspreiding van de enveloppen start op 24 augustus in Maaswijk. De eerste ophaaldatum is woensdag 2 september. Het is de bedoeling dat alle huishoudens in Spijkenisse en Hekelingen dit jaar nog een envelop in de bus krijgen. In 2016 zal de werkwijze worden uitgerold in de kernen Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek, Simonshaven, Oudenhoorn en Zuidland.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant