Táádááá. Foto's René Bakker.
Táádááá. Foto's René Bakker.

Social Sofa Waterland onthuld

Actueel 170 keer gelezen

Spijkenisse - Op feestelijke wijze werd vanmiddag op het Frans van Loonplein in Waterland een door wijkbewoners ontworpen en met mozaïek bekleedde Social Sofa in gebruik genomen. Op de bank is  een afbeelding van kinderhelden Jip & Janneke te zien.

Waterwezels
Met de plaatsing van de betonnen bank op het twee jaar geleden aangelegde en onthulde plein in  het Wezelveen, gaat een lang gekoesterde wens van buurtvereniging De Waterwezels in vervulling. Zittend op de bank kan gezellig worden bij gekletst door buurtbewoners, terwijl ondertussen de spelende kinderen op het plein  in de gaten kunnen worden gehouden. Aan het met mozaïek beplakken van de bank werd ruim een half jaar gewerkt. De voorbereidingen en het vinden van sponsoren namen een nog langere tijd  in beslag. Het Deltaport Donatiefonds, Solidarodam, Maasdelta, de gemeente Nissewaard en Stichting De Waterwezels, zorgden voor de financiering van het project.

Voor en door de buurt
Het idee voor de Social Sofas is in 2007 bedacht door cabaretière Karin Bruers. Zij bedacht het plan om de sociale verkilling een halt toe te roepen, door meer kleine sociale ontmoetingsplekken te creëren in wijken. De basisbank is van beton met één leuning en wordt met glasmozaïek bekleed, geheel naar ontwerp van en door buurtbewoners in de buurt waar de bank komt te staan. De bank in Waterland is de vierde Social Sofa in Spijkenisse. 

Bedankt voor jullie inzet.
Hmmm...zit niet slecht.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant