Afbeelding

Claims Ruwaard gedekt, nog geen verantwoordelijke voor onderhoud SMC

Actueel 94 keer gelezen

Spijkenisse - Patiënten van het voormalige Ruwaard van Putten-ziekenhuis die na het faillissement een claim indienden, komen toch in aanmerking voor een schaderegeling. De curatoren en de verzekeraar hebben alsnog een regeling getroffen, zo blijkt uit het verslag van de curatoren, die sinds juni 2013 met de afhandeling van het faillissement bezig zijn. Dat meldt Rijnmond.

Het akkoord betekent dat patiënten die behandeld werden voor het faillissement en schade ondervonden, alsnog aanspraak kunnen maken op een bedrag als hun claim wordt toegewezen. Ruim twee jaar later zijn de curatoren en verzekeraar Medirisk het alsnog eens geworden. Om hoeveel claims het gaat, is nooit bekend geworden.
De totale schuld van het failliete Ruwaard van Putten-ziekenhuis bedraagt ruim 46 miljoen euro. In het bedrag is 29,1 miljoen hypotheekschuld op het pand niet meegerekend.

Ook zijn de problemen over het onderhoud van het pand nog niet opgelost. Het pand was door het Ruwaard gebouwd. Sinds het faillissement heeft het pand geen eigenaar, een nieuwe koper is niet gevonden. De grond is van de gemeente Nissewaard. De gemeente voelt er vooralsnog niet voor om het pand te kopen. Daardoor is niemand verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand.

De curatoren kunnen ook nog niet zeggen wie er verantwoordelijk is voor de ondergang van het ziekenhuis. Hun onderzoek naar eventueel onbehoorlijk bestuur is wel afgerond. Een eindconclusie presenteren ze pas nadat de Raad van State uitspraak heeft gedaan in de zaak tussen de cardiologen en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Die uitspraak is al twee keer uitgesteld en wordt pas na de zomer verwacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant