Afbeelding

Welkom OP Voorne-Putten!

Column 117 keer gelezen

Bij binnenkomst op ons prachtige eiland staat ter hoogte van de N57 bij Brielle een gigantisch groot reclamebord met het logo van Welkom OP Voorne-Putten! Zo hoort het. Het wordt hoog tijd om Voorne-Putten qua merk beter in de markt te zetten, want massa's mensen weten niet waar Voorne-Putten ligt. Laat staan dat men weet wat we allemaal te bieden hebben. Dat werd mij weer eens pijnlijk duidelijk toen ik op de TV naar de Tour de France keek. Consequent had de presentator het over de Zeelandse eilanden, terwijl hij over Voorne-Putten sprak. Viel u dat ook op? Ter hoogte van Hellevoetsluis stonden verschillende prachtige vlaggen met hetzelfde logo als op het bord bij Brielle, maar door de regenachtige beelden kwamen die niet goed tot hun recht.

Nog niet zolang geleden zijn bezoekers in de Koopgoot in Rotterdam ondervraagd of ze wisten waar Voorne-Putten lag. Meer dan de helft wist het niet. Een enkeling kende wel het strand van Rockanje, wist iets van Spijkenisse… of… oh, ja… de slag om Brielle.

We hebben zoveel meer. Het theater, pittoreske dorpjes en prachtige fietspaden. Qua marketing moeten we in de toekomst even beter nadenken. Nu hebben we gekozen voor namen als Nissewaard, De Stoep en Spijkenisse Medisch Centrum, maar qua marketing is dat niet geweldig. Misschien hadden we De Stoep beter het Europoort Theater kunnen noemen en het SMC het Europoort Ziekenhuis. Voelt u? Dat geeft net een andere impact. In een goede naam leg je iets van een bestemming, een betekenis. Je laat iets zien van je ambitie. We zijn de tweede gemeente in Rijnmond!

Gelukkig gaan de vier gemeenten en het bedrijfsleven nu samenwerken om de kwaliteiten van Voorne-Putten herkenbaar en eenduidig te uiten. Inmiddels is de VVV al opgegaan in de Stichting Marketing OP Voorne-Putten. Met een sterk merk kunnen activiteiten en arrangementen immers in samenhang gepresenteerd worden. In samenwerking met Rotterdam en Zeeland liggen er mooie kansen voor onze regio. Maar dan moeten we wel pro-actief doorpakken nu. Welkom OP Voorne-Putten!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant