VVD en ONS trokken de boomstammen weg. Archieffoto René Bakker.
VVD en ONS trokken de boomstammen weg. Archieffoto René Bakker.

VVD blij met nieuwe ontwikkelingen in het Bernissegebied

Ingezonden 144 keer gelezen

De start van de nieuwe gemeente Nissewaard is in het begin even wennen geweest, maar na een half jaar zijn de eerste resultaten zichtbaar, zo stelt de VVD.

Om te beginnen is een lang gekoesterde wens van de VVD in vervulling gegaan, het is namelijk mogelijk gemaakt om met elektrische gemotoriseerde boten op de Bernisse te varen. Het recreatieschap is akkoord en bij het waterschap Hollandse Delta is men in een afrondende fase terecht gekomen. Deze laatste organisatie gedoogd daarom momenteel de elektrische vaart op de Bernisse. Raadslid Igor Bal (VVD) noemt dit een belangrijke stap in de goede richting en spreekt de hoop uit dat ook het waterschap koers blijft houden om zo meer mensen in de gelegenheid te stellen om in het Bernissegebied te recreëren.

Het is uiteraard ook belangrijk dat het Bernissegebied goed bereikbaar is, ook voor automobilisten. Om die reden hebben ONS en VVD in verkiezingstijd op ludieke wijze de boomstammen verwijderd bij parkeerplaats Buishoek. Het doel was om aan het recreatieschap duidelijk te maken dat er genoeg bezuinigd is op het Bernissegebied en het onderhoud van de parkeerplaatsen noodzakelijk is voor recreatie en de toegankelijkheid van het gebied. Deze verkiezingsinzet is inmiddels verzilverd, onder het regionale motto:  "Geen woorden, maar daden". Inmiddels is parkeerplaats Buishoek dus weer begaanbaar en klaar voor het zomerseizoen.  "Dit zijn goede ontwikkelingen die ervoor zorgen dat het Bernissegebied weer aantrekkelijker wordt, maar we moeten ook oppassen dat we niet stil gaan zitten. We zijn op de goede weg om het gebied weer op te knappen, maar we zijn nog niet klaar", aldus Igor Bal. 'De ambitie blijft om de komende jaren leuke initiatieven te faciliteren, die ervoor zorgen dat het recreatiegebied nog leuker en aantrekkelijker wordt. Voor goede ideeen, houdt de VVD zich van harte aanbevolen!'

Kort samengevat was het eerste half jaar zeer productief ten behoeve van het Bernissegebied.  Er wordt vooruitgang geboekt om het voor de inwoners van Nissewaard en de regio weer mogelijk te maken om heerlijk te recreëren en genieten op of aan de Bernisse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant