Jordi Talen, die op deze foto tijdens het NK voor beloften in Emmen, aan de leiding rijdt, werd vierde in Nispen. Archieffoto Dan Rolandus.
Jordi Talen, die op deze foto tijdens het NK voor beloften in Emmen, aan de leiding rijdt, werd vierde in Nispen. Archieffoto Dan Rolandus.

Jordi Talen sprint naar vierde plaats in Ronde van Nispen

Sport 129 keer gelezen

Nispen- Jordi Talen bleef in de 41e Wielerronde van Nispen buiten het podium. Het schavot was weggelegd voor drie vluchters, maar de sprint van het peloton werd een prooi voor de 19-jarige Spijkenisser.

Talen maakte in de finale van de race voor elite/beloften deel uit van een omvangrijke groep in achtervolging op de koplopers Twan Brusselman, Kelvin van den Dool en Nicky Verdaasdonk. De drie bleven vooruit en Helmonder Twan Brusselman uit de succesformatie van Jo Piels snelde evenals een dag eerder in Maren-Kessel in de sprint naar zijn achtste seizoenzege door de talentrijke Kelvin van den Dool (Jan van Arckel) uit Hoogblokland en Nicky Verdaasdonk (Ryal Antwerp) uit Zutphen achter zich te laten. Twintig seconden later denderde Jordi Talen uit de continentale wielerploeg van Join-S/De Rijke over de finish. Talen legde een dag eerder in de 42e miniklassieker van de Ronde van Giessenburg voor elite/beloften nog beslag op de vijftiende plaats. Hier werd het podium bevolkt door achtereenvolgens Bart Vendrig en de Westlanders Sjoerd Kouwenhoven en Marvin van Spronsen. Lennart Reijtenbagh reed bij de nieuwelingen na Kwintsheul, de Ronde van Twente in Nispen zijn derde wedstrijd op rij. De Zuidlander uit de equipe van UWTC De Volharding bolde achter onder anderen winnaar Robin Blummel (TWC Pijnenburg) uit Sint Michielsgestel als tiende over de streep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant