Foto's: PR.

Vierde overwinning voor ACT Breederland

Sport 175 keer gelezen

Lochem - Afgelopen zaterdag werd in Lochem het vierde NK Autocross gereden. In de werkplaats van Autocrossteam Breederland in Zuidland is erg veel werk verzet om de wagens weer in topvorm te krijgen. Met name de Baleno van Peter Breederland had erg veel schade. Er is met zes man drie weken lang 's avonds aan gewerkt.

In de drie manches reden de broers mee in de top wat resulteerde dat Peter de pole positie had en Erwin op een vijfde plaats moest starten.

Finale
Tijdens de finale had Peter alleen tot net na de eerste bocht concurrentie te dulden van Ronni Vetketel met zijn Toyota MR2 4x4 en wist bij de finishvlag 5 seconden voorsprong op te bouwen. De tuner had wat extra PK's voor de Baleno geregeld, dat pakte dus goed uit! Erwin kan niet voorbij komen aan de Mitsubishi Lancer Evo VII en werd derde achter de Evo.

Dit keer staan de wagens zonder al te veel schade in Zuidland om klaar gemaakt te worden voor de volgende wedstrijd in Haarle op 15 augustus.

Stand om NK
De stand in het Nederlands Kampioenschap is
1. Erwin Breederland (96 punten);
2. Peter Breederland (88 punten);
3. André de Bruin (62 punten);
4. Eric Messink (55 punten).
5. Bastiaan Woolderink, Jordi Lamers (53 punten)
6. Robin Bouwman (53 punten)
7. Robbert Beelen (52 punten)
8. Ton van Leeuwen (51 punten)
9. Gerben Paus (50 punten)
10. Piet van Dijk (50 punten)

Strijd om het EK
Nico Breederland heeft op 4 en 5 juli de derde wedstrijd gereden in Tsjechië, Nova Paka. Op de zaterdag in de eerste manche heeft hij een 17e tijd algemeen gereden. In de tweede en derde manche op zondag heeft hij door een aanrijding de finale niet kunnen halen. Met 48 auto's is het een zwaar bevochten klasse, dat blijkt maar weer.

Matschenberg
Het weekend daarvoor, 27 en 28 juni, was de tweede wedstrijd van het EK in Matschenberg (Duitsland), na de eerste manche op zaterdag stond Nico 12e algemeen.

Ook hier was er weer een veld van 35 auto's in de buggy 4x4 1600 klasse, de tweede en derde manche verliepen redelijk waardoor de B-finale gehaald werd, uiteindelijk werd hij 20e en pakte één punt voor het kampioenschap

Op 18 en 19 juli is het volgende EK in west Frankrijk.