Spark G-Team klaar voor Los Angeles

Sport 121 keer gelezen

Spijkenisse - Eind volgende week starten de World Summer Games in Los Angeles. Tussen 25 juli en 3 augustus strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar

Special Olympics Nederland heeft 24 verenigingen ingeloot voor deelname, waaronder Spark uit Spijkenisse. De afgelopen maanden hebben vier sporters van het G-team hard getraind en ze zijn er klaar voor.

Selectie
De vier atleten die geselecteerd zijn, zijn Vera Dikkenberg, Sander van de Nadort, Björn Schouten en Dennis Visscher. Vera doet mee aan de onderdelen 200 meter en kogelstoten. Ook Sander doet mee aan kogelstoten en daarnaast aan de 400 meter en de 4 x 400 meter Estafette. Björn en Dennis nemen beiden deel aan de 400 meter, verspringen en de 4 x 400 meter Estafette.

Grote kans
Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. Changing lives, changing attitudes!

Verwelkoming door Obama
President Barack Obama is eregast en verwelkomt de Special Olympics sporters in Los Angeles: 'Michelle en ik zijn vereerd om aanwezig te mogen zijn bij dit inspirerende evenement. Vandaag de dag is Special Olympics uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen in de wereld voor mensen met een verstandelijke beperking', zo laat de president in een verklaring weten.

Live stream openingsceremonie
Voor wie niet naar Los Angeles kan of wil, de openingsceremonie van de World Games is via een live stream te volgen. Deze openingsceremonie begint om 17.00 uur lokale tijd. Door de -9 uur tijdsverschil met LA betekent dit dat de livestream in de nacht van 25 op 26 juli om 02.00 uur te zien is via de ESPN Player: http://www.espnplayer.com/espnplayer/console

De openingsceremonie vind plaats in het historische Los Angeles Memorial Coliseum. De show wordt geregisseerd door Emmy Award Winnaar Debbie Allen en geproduceerd door FiveCurrents, die meerdere ceremonies hebben geproduceerd zoals de Olympische Spelen van Sochi 2014 en London 2012. Ook zullen er optredens zijn van onder andere Stevie Wonder, Avril Lavigne, Cody Simpson en Nicole Scherzinger. Bekendheden zoals Jimmy Kimmel, Eva Longoria, Michael Phelps, Yao Ming en nog vele anderen zullen ook in het Memorial Coliseum aanwezig zijn.

Het zal een niet te missen spektakel worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant