Afbeelding

Dossier Oudenhoorn: gemeenten willen er onderling uitkomen

Politiek 131 keer gelezen

Spijkenisse - De colleges van Nissewaard en Hellevoetsluis hebben de wil er onderling uit te komen. Inmenging van een derde partij, zoals de PvdA vraagt in haar motie, is nog een brug te ver. 

'Het eerste gesprek verliep in een goede sfeer en in september praten we verder',  liet burgemeester Salet weten. In de tussentijd leggen de gemeenten de inkomsten en de uitgaven naast elkaar en wordt er gekeken over welke zaken ze het eens zijn en welke punten verder onderzocht moeten worden. Budgetneutraliteit is voor beide gemeenten het uitgangspunt. Bij een grenscorrectie moet Hellevoetsluis immers ook onkosten maken; er staan niet alleen inkomsten tegenover. Aan de hand van deze gegevens wordt gekeken of het zinvol is om verder met elkaar in gesprek te gaan.

'We willen er samen uitkomen', is het standpunt van zowel Nissewaard als Hellevoetsluis, Om dan de provincie te vragen om de gevolgen van een grenscorrectie in beeld te brengen en de verrekening vast te laten stellen, zet de gemaakte afspraken wel erg onder druk. De meerderheid van de raad is van mening dat de motie te vroeg en te dwingend is. ONS spreekt zelfs van door duwen van zaken. De PvdA  zat duidelijk met het besluit in haar maag omdat de gezamenlijke partijen in Hellevoetsluis vanavond (donderdag) tijdens de raadsvergadering een vrijwel eensluidende motie willen indienen. 'Wat als daar de motie wel wordt aangenomen?'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant