Herder gezocht.
Herder gezocht.

Schaapskudde welkom in Nissewaard

Politiek 222 keer gelezen

Spijkenisse - Vrijwel alle partijen in de gemeenteraad van Nissewaard hebben ingestemd met de motie om te onderzoeken in hoeverre een (stads)herder met een kudde schapen een meerwaarde kan zijn voor de gemeente. Alleen de SP ziet het niet zitten, vanwege de kosten die een onderzoek met zich meebrengt. De kudde is eigenlijk al gevonden, zo bleek uit het antwoord van Bart Overgauw (CDA) alleen de herder ontbreekt nog.

Steeds meer gemeenten hebben een (stads)herder met schapen, waaronder Rotterdam en Albrandswaard. Door schapen polders, dijken en grasland te laten begrazen ontstaat een natuurlijke vorm van groenbeheer, verstevigen dijken en ontstaat er een grotere variatie in bloemen en planten. Wethouder Mijnans wil de schaapsherder halverwege volgend jaar meenemen in de beheerplannen, maar wat de VVD betreft wordt er niet zo lang gewacht. 'Niet wachten, zet een kudde neer', was de mening van Alexander Scheek. Hij zag overigens nog een voordeel aan de kudde. 'Je kunt bewoners een schaap laten sponsoren.'

Een schaapskudde brengt wel een probleempje met zich mee. Niet iedereen zit de wachten op de schapenkeutels, maar als het echt nodig is kan er een veegwagentje achteraan rijden. Op de dijken heeft echter niemand er last van.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant