Afbeelding

Nissewaard klaar voor de Tour de France

Sport 122 keer gelezen

Nissewaard - Komende zondag start de 2e etappe van de Tour de France in Utrecht om in Zeeland op de Neeltje Jans te eindigen. Een deel van de route loopt door de gemeente Nissewaard: via de Spijkenisserbrug, de Groene Kruisweg door Spijkenisse, over de N218 langs Geervliet en Heenvliet. Via de Kanaaldijk West verlaat het peloton Nissewaard richting Hellevoetsluis.

Extra fietsenstallingen
Om 14.00 uur wordt een reclamekaravaan verwacht van 150 wagens. Om ongeveer 16.00 uur komt het peloton via de Spijkenisserbrug Spijkenisse in. Wie wil komen kijken langs de route, kan het beste lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer komen. In de omgeving van de Groene Kruisweg in Spijkenisse staan deze dag extra fietsenstallingen. De verwachting is dat zondag de temperatuur terugloopt naar 25 graden; toch wordt geadviseerd voldoende water mee te nemen. 

Groene Kruisweg afgesloten voor autoverkeer
Om de renners van de Tour de France een veilige doorkomst te kunnen garanderen wordt van 12.30 uur tot 17.00 uur de Groene Kruisweg in Nissewaard afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Wie Spijkenisse met de auto uit wil, kan dit dus het beste voor 12.30 uur (of na 17.00 uur) doen. De fietspaden zijn gewoon te gebruiken, ook het pont bij Hekelingen vaart.

Tourfeest in Spijkenisse en Geervliet
Verschillende organisaties, winkeliers en bedrijven zijn volop bezig om op 5 juli een gezellige sportieve dag voor iedereen te organiseren. Zo wordt een bijdrage geleverd door de Ondernemers Federatie Spijkenisse, de winkeliersvereniging en diverse bedrijven langs de Groene Kruisweg. Maar ook door wielrenvereniging PRC Delta, Toerclub Voorne-Putten, Puttense Football Club Geervliet en Stichting Geervlietse Kern Activiteiten.

In Spijkenisse zijn op de Markt en in het centrum allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Zo is er op de Markt tussen de Dorpskerk en bibliotheek Boekenberg een bmx parcours. Hier geven de riders demonstraties en kunnen kinderen zelf het parcours uitproberen. Er is ook een limonadefiets. Tussen het centrum en de Groene Kruisweg pendelt een bierfiets. Deze dag is het extra gezellig in Spijkenisse, want de winkels in het centrum zijn ook open. Ook de horecaondernemers in het centrum doen mee met de festiviteiten. Er is een fietsorkest, schilderijfietsen en nog meer. Op het Uitplein is de Tour de France vanaf 12.00 uur live te volgen op het grote scherm naast de Stadhuispassage.

In Geervliet staat een tent langs de route, waar mensen het peloton goed kunnen zien. Vanaf 11.00 uur draaien DJ Ali en DJ Jeff. Shantykoor Drie Keer Niks uit Heenvliet treedt op om 13.30 uur en 14.30 uur. Boeren en Tuinders van Voorne Putten hebben een reusachtige fiets van strobalen gemaakt. Deze fiets is op 5 juli nog eens extra bekleed met groenten en fruit. Ook is er een groot scherm waarop deze etappe van de Tour de France wordt uitgezonden. Voor de kleine kinderen is er een groot springkussen.

Toertocht voor Esther Vergeer Foundation
Op zondagochtend start in Spijkenisse om 9.00 uur een toertocht voor de Esther Vergeer Foundation. Iedereen kan meedoen; er wordt wel een minimale donatie van € 50,=  gevraagd. Hiervoor krijgen de deelnemers een mooie toertocht en verblijf op het V.I.P terrein. Vertrek is om 9.00 uur op de parkeerplaats bij het Rivièrabad. Burgemeester Mirjam Salet overhandigt na terugkomst om 12.00 uur een cheque aan Esther Vergeer.  Aanmelden kan bij gemeente Nissewaard aan via e-mail: communicatie@nissewaard.nl. Uw donatie (tenminste € 50) kunt u overmaken op NL97RABO 0378322753 t.n.v. Esther Vergeer Foundation onder vermelding van Toertocht Nissewaard.

Tourcafé in Boekenberg Spijkenisse
Vooruitlopend op de Tour opent woensdagavond 1 juli om 20.00 uur het Spijkenisser Tourcafé in bibliotheek Boekenberg. Een gezellige avond met oud wielrenners Thijs Zonneveld, Maarten den Bakker en journalist Piet van Dijk. De presentatie van de avond is in handen van Dave van der Wal, bekend van RTV Rijnmond. Vanaf 20.45 uur is er een tourquiz. De prijzen bestaan uit een viparrangement voor de tourdag op 5 juli voor vijf personen en twee entreekaarten voor de theatervoorstelling Ventoux in Theater de Stoep. Verder wordt gesproken over verwachtingen voor de Tour de France, de Nederlandse wielerploeg en meer. Ook is er een bijzondere collectie van wielrenfoto's en -shirts te bezichtigen. Een tafel reserveren kan door een e-mail te sturen naar info@deboekenberg.nl. Vermeld hierin met hoeveel personen u komt. De avond is gratis.

Aanpassingen dienstregeling Connexxion
De dienstregeling van Connexxion is voor zondagmiddag 5 juli aangepast. Dit betekent dat tussen 13.00 uur en 17.30 uur een aantal buslijnen een afwijkende dienstregeling rijdt. De stadslijnen in Spijkenisse blijven grotendeels intact. Voor de lijnen Spijkenisse uit is dit niet mogelijk. Lijn 101, 102 en 103 rijden niet tussen 13.00 en 17.30 uur. Lijn 105 rijdt alleen tussen Spijkenisse Metro Centrum en Spijkenisse Metro Akkers. Lijn 106 rijdt van 13.00 en 17.30 uur alleen tussen Spijkenisse Metro Centrum en Hellevoetsluis winkelcentrum. Deze bus gaat in deze periode 2 keer per uur in plaats van 1 keer per uur. Meer informatie: www.connexxion.nl

Meer informatie: www.nissewaard.nl/tour of kijk in de special die deze week is bijgesloten bij Groot Nissewaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant