Afbeelding

De Stoep, wàt een parel!

Column 109 keer gelezen

Als ik het nieuwe theater De Stoep binnenloop ervaar ik dat telkens weer als een feestje. Wat een prachtige foyer. De kleurstelling, het materiaal, de entourage; het getuigt van smaak en kwaliteit. Op de eerste etage had ik een gesprek met directeur Reggy Barra en de nieuwe manager Anneke Doejaaren. Sinds de opening vorig jaar door Burgemeester Salet en Karin Bloemen loopt het theater 'als een trein'. Al meer dan 50.000 mensen bezochten een voorstelling. Niet zo vreemd, want De Stoep is één van de prachtige parels die Nissewaard rijk is. Het kostte wat, maar dan heb je ook wat.

Op 5 september gaat het nieuwe 'culturele seizoen Nissewaard' van start. In totaal telt de programmering rond de 190 voorstellingen in alle denkbare genres. In de grote zaal zijn veel bekende toneelstukken, opera, cabaret, muziek, dans en show gepland. In de kleine zaal komen kleinschaliger en intiemere programma's beter tot hun recht, zoals jeugdtheater, klassiek en een jazzcafé. Het wordt een gevarieerd programma. André Kuipers geeft een ruimtevaartcollege, Hans Liberg verzorgt een jazz en pop comedy en met Frans Bauer gaat 'het dak eraf'.

En er is nog meer mogelijk. Wist u bijvoorbeeld dat De Stoep ook een erkende trouwlocatie in Nissewaard is? Best apart om in zo'n prachtig theater te trouwen. Ook kunt u er een speciaal verjaardagsfeestje organiseren. De Stoep is van alle inwoners in Nissewaard. In het nieuwe seizoen gaat er ook een businessclub van start. Met de CEO's van bedrijven uit deze regio. Het is toch fantastisch om daar met jouw bedrijf een exclusieve bijeenkomst voor medewerkers of klanten te organiseren? Je rijdt met je auto naar de Gorsstraat 22, parkeert hem in de Theatergarage en je stapt zo het theater in. Perfect.

Zeker als straks de haven van Spijkenisse vernieuwd is, dan komt De Stoep volledig tot haar recht. Ik zie in gedachten de architectonische voetgangersbrug tussen de haven en De Stoep al voor me, compleet met een gezellig en dynamisch theaterplein. Welkom in Nissewaard!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant