Foto: PvdA Hellevoetsluis.
Foto: PvdA Hellevoetsluis.

Dossier Oudenhoorn: PvdA Ondersteunt wens Oudenhoorn

Politiek 103 keer gelezen

Momenteel buigt de gemeenteraad van Nissewaard zich over een mogelijke grenscorrectie van Oudenhoorn. Van meet af aan hebben de PvdA afdelingen Nissewaard en Hellevoetsluis schouder aan schouder gestaan bij de ondersteuning van de inwoners van Oudenhoorn om hun wens dienaangaande gehonoreerd te krijgen. Inmiddels heeft ook de gemeentelijke politiek van Hellevoetsluis zich unaniem achter deze ondersteuning geschaard. Hieronder het standpunt van de PvdA Hellevoetsluis

'PvdA Hellevoetsluis ondersteunt wens inwoners Oudenhoorn

Samen met de PvdA Nissewaard beijvert de PvdA Hellevoetsluis zich al meer dan een jaar actief om de inwoners van Oudenhoorn te ondersteunen bij hun wens om aansluiting te krijgen bij de gemeente Hellevoetsluis, na de fusie van Bernisse en Spijkenisse.

Voor beide afdelingen van de PvdA was het van meet af aan klip en klaar: als 93% van de inwoners zich zo duidelijk uitspreken, dan kan het niet anders of de politiek moet de wens van deze inwoners honoreren.

Het was dan ook schokkend om te ervaren hoe makkelijk de huidige coalitie van Nissewaard het roer om kon gooien: in haar coalitieakkoord van januari 2015 stelden de coalitie van CDA-ONS-VVD nog dat "Uitgangspunt voor ons beleid is de wens van de inwoners van Oudenhoorn om zich te voegen bij de gemeente Hellevoetsluis". Hoe anders klonk dit vijf maanden later: "Omdat het college budgettaire neutraliteit als uitgangspunt heeft genomen, ligt het niet in de rede om te besluiten om samen met de gemeente Hellevoetsluis verder te gaan met het onderzoek naar de mogelijkheid van een grenscorrectie."

Het zal de PvdA niet zoveel uitmaken bij welke gemeente de kern Oudenhoorn zich moet aansluiten, maar het maakt haar wel heel veel uit dat aan de wens van inwoners tegemoet wordt gekomen, en die wens was meer dan duidelijk. En als dat in Nissewaard geld gaat kosten, dan zal dat in Hellevoetsluis geld opleveren. Als de wil er is bij beide partijen om hieruit te komen, dan kan het niet anders zijn dan dat er een mouw wordt gepast aan deze verschuiving van kosten & inkomsten.

De PvdA Hellevoetsluis is dan ook verheugd met de stellingname van de fractievoorzitters in de Hellevoetse raad om haar college tot actie te brengen, en het college van Nissewaard op te roepen de dialoog aan te gaan.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant