Jordi Talen. Archieffoto GN.
Jordi Talen. Archieffoto GN.

Jordi Talen op dreef in Omloop Midden-Brabant en Numansdorp

Sport 135 keer gelezen

Gilze/Numansdorp- Jordi Talen uit Spijkenisse heeft in de Midden-Brabant Poort Omloop voor elite beloften een goede negende plaats behaald.

De 19-jarige renner van Join-S/De Rijke maakte in de 182 kilometer lange wielerklassieker deel uit van een kopgroep van vijftien man. Bram de Kort LottoNL-Jumbo/De Jonge Renner) en Patrick van der Duin (Jo Piels) ontsponnen in de finale hun duivels door er op uit te trekken. Twan Brusselman (Jo Piels) maakte vervolgens de oversteek en bezorgde zijn ploegleiders Han Vaanhold en Rijk Vink in de sprint opnieuw een aanspreekbare overwinning. Patrick van der Duin, Bram de Kort en Kevin Snijder (LottoNL-Jumbo/De Jonge Renner) kwamen achtereenvolgens als tweede, derde en vierde over de meet. Hoogvlieter Jeff Vermeulen (Jo Piels) won voor de vijfde plaats de groepssprint waarin Jordi Talen als negende over de streep bolde.

Jordi Talen greep in de 33e editie van de Wielerronde van Numansdorp voor elite/beloften met een vierde plaats net naast het podium. De voormalige jeugdrenner van PRC Delta men DRC de Mol zat met plaatsgenoot Jaap de Man (Team 3M) en de Zwaanshoeker Roy Pieters (Illi Bikes CT) in een volle achtervolging op de koplopers Lars van de Vall (Baby-Dump) en David van Eerd (DRC de Mol) uit Breda en hadden daarbij als eerste mikpunt de eveneens jagende Koos Jeroen Kers (Baby-Dump). De laatste was bij een superpremiesprint al wat eerder los gekomen van de achtervolgers en ging aanvankelijk op voor plaats drie. Jordi Talen won uiteindelijk de sprint van het peloton en zag op luttele meters voor zich Koos Jeroen Kers naar de hemel zwaaien, zijn ploeggenoot Lars van de Vall tweede worden en David van Eerd net voor zich als derde eindigen. Jaap de Man passeerde in het geweld op de Numansdorpse Champs Elysées de streep als achtste.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant