Erik Meerkerk wint in Rozenburg. Foto: Javelin.
Erik Meerkerk wint in Rozenburg. Foto: Javelin.

Erik Meerkerk spurt naar overwinning in Rozenburg

Sport 155 keer gelezen

Rozenburg- Erik Meerkerk heeft de 27e uitgave van de Ronde van Rozenburg voor sportklassers met een klinkende overwinning afgesloten.

De Zuidlander uit de ploeg van PRC Delta/Lindeloof won op verrassende wijze de sprint van de voormalige spurter Eddy Hermsen uit Ochten. De Hellevoeter Otto Schotte (PRC Delta/Lindeloof) completeerde op plaats drie het podium. De talrijke coureurs van PRC Delta/Lindeloof maakten in hun thuiswedstrijd de koers. De Zuidlander Martin van Rij en ploeggenoot Otto Schotte zochten het avontuur, maar werden teruggepakt. Erik Meerkerk en wederom Otto Schotte trokken vervolgens aan de bel voor een nieuwe poging. Het duo kreeg versterking van Kasper Schotte, Martin van Rij, Dordtenaar Chris Maas, Patrick de Smit en Eddy Hermsen. De zeven leiders bleven door een goede samenwerking vooruit. Erik Meerkerk trok halverwege de laatste ronde aan zijn stutten en liet zich geruggensteund door zijn ploeggenoten niet meer achter halen, hoewel Eddy Hermsen met een grote krachtsinspanning tot bijna op de streep nog over de Zuidlander heen kwam. Otto Schotte legde beslag op plaats drie, broer Kasper finishte als zesde en Martin van Rij passeerde de streep als zevende.

Erik Meerkerk legde in Numansdorp eerder in de week bij de amateurs/sportklasse beslag op de achtste plaats. De Zuidlander zat aanvankelijk samen met onder meer Hellevoeter Stephan Borsboom (STMA) in een achtervolgende groep op de al vroeg vertrokken leiders Brian Burggraaf, Niels van der Pijl en de latere winnaar Lieven Anthonise. De drie koplopers bleken niet meer te achterhalen. Erik Meerkerk passeerde de finish in de afgebrokkelde groep van een loodzware koers achter Stephan Borsboom als negende.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant