Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

SC Botlek gedegradeerd naar derde klasse

Sport 115 keer gelezen

Maasdam- SC Botlek is na twee seizoenen tweede klasse door een 3-1 (1-0) nederlaag tegen FC Binnenmaas gedegradeerd naar de derde klasse.

'Het bekende euvel was dat we te laat in de wedstrijd zijn gekomen', wees Rinus Schrijver in zijn laatste wedstrijd als trainer van SC Botlek op de mentale instelling van zijn ploeg. 'FC Binnenmaas was voetballend minder, maar veel agressiever in de duels en probeerde met lange halen de kortste weg naar het doel te vinden. Wij waren niet bij machte het tij te doen keren en kregen op slag van rust met de 1-0 ook nog een domper te verwerken.' De SC Botlek probeerde de meubelen te redden, maar de 2-0 bleek de nekslag, hoewel de tegentreffer van Jordy de Winter (2-1) weer hoop gaf. 'We hebben daarna zoveel kansen laten liggen, doodzonde. De 3-1 in de laatste fase telde ik niet meer. Over het hele seizoen gezien hebben we verzuimd een wedstrijd zakelijk uit te spelen, in drie tegen één situaties te zelfzuchtig hebben gehandeld, waardoor de tegenaanval bij regelmaat een tegentreffer opleverde. De ene wedstrijd was het een gebrek aan arbeidslust en dan weer was het een gebrek aan kwaliteit. Kortom, het was in sommige wedstrijden alles of niets, ontbrak de stabiliteit en daarmee is de degradatie verklaard en Binnenmaas de terechte promovendus. Na twee mooie seizoenen is het jammer dat ik dit seizoen moest afsluiten met een degradatie', aldus de teleurgestelde trainer Rinus Schrijver.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Paul Koster, Dave Leurs, Kenny Lopes Cruz (70. Brian Zegers), Patrick Klaris (84. Jeffrey Pols); John Lopes Cruz (75. Dylan van Gelder); John Ackon, Jamal Abdalla, Jordy de Winter, Ralph van der Meer; Mike Kortsmit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant