Jordy de Looze schiet Abbenbroek vanaf de stip naar een 1-0 voorsprong. Foto: Peter de Jong.
Jordy de Looze schiet Abbenbroek vanaf de stip naar een 1-0 voorsprong. Foto: Peter de Jong.

Abbenbroek blijft na voetbalthriller derdeklasser

Sport 579 keer gelezen

Abbenbroek- Abbenbroek balanceerde tegen Overmaas vier minuten voor tijd bij een 2-4 achterstand op het randje van de vierde klasse, maar Kai Zeegers en good-old Jeroen Eerland schoten hun ploeg ver in de extra tijd naast de Rotterdammers: 4-4 (1-1). Jordy de Looze scoorde de eerste twee treffers.

'Abbenbroek heeft geschiedenis geschreven door zich als promovendus te handhaven in de derde klasse en dat is nooit eerder gelukt', straalde de gelukkige Bert van der Lijn, die in het verleden als trainer ook SC Botlek en FC Vlotbrug behoedde voor degradatie. 'Maar we waren bij 2-4 op sterven na dood. Het enige positieve was dat we zijn blijven knokken en dat dit ook nog eens werd uitbetaald.' Bij Overmaas was niet iedereen gelukkig, want de goal van Eerland werd vanwege buitenspel flink aangevochten. Twee spelers en de trainer van Overmaas moesten de protesten bekopen met rood. 'De doelstelling was handhaven. Nu dat is gelukt neemt de selectie een jaar van aanpassing en ervaring mee naar het volgende seizoen. Het was een lastig jaar, maar als je het zo kunt afsluiten is dat ook wel mooi.'

Abbenbroek: Mathew van der Linden; Arjan Blaak, Ben Kremers, Jordi de Looze, Desmond van Dorp; Dennis Holsteijn, Jean Paul van Diggelen (60. René Moerman), Kevin Dijksman; Kai Zeegers, Danny Kanselaar (55. Jeroen Eerland), Roy Verwijs (80. Ferry Groen).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant