SC Botlek overleeft eerste hindernis. Foto: Peter de Jong.
SC Botlek overleeft eerste hindernis. Foto: Peter de Jong.

SC Botlek overleeft eerste hindernis

Sport 148 keer gelezen

Spijkenisse- SC Botlek heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door zijn overlevingstocht in de tweede klasse langs Rozenburg na een eerdere 3-1 nederlaag met een klinkende 3-0 (2-0) overwinning tegen Rozenburg tot in de finale met een tweekamp tegen FC Binnenmaas te verlengen.

'We hebben de hele week op het tactische vlak getraind, het goede gevoel in de groep gebracht. De spelers waren tot op het bot gemotiveerd om de plaats in de tweede klasse met hand en tand te verdedigen. We hebben als team de taken uitstekend uitgevoerd. Iedereen was top. Bij 2-0 ging Rozenburg drukken en heeft Kevin (Rijsdijk, DR) de ploeg met zijn extreme kwaliteiten op de been gehouden. Daarnaast heeft ook Paul Koster het uitstekend gedaan. Vanwege studie speelde hij het hele seizoen in het tweede, maar nu de nood aan de man was, stond hij er. Gewoon fantastisch', aldus trainer Rinus Schrijver. Rozenburg hielp zich met een snelle treffer van Mike Kortsmit meteen in de wedstrijd en maakte John Ackon er niet veel later 2-0 van Na een moeilijke periode kopte Mike Kortsmit uit een vrije trap van Dave Leurs de bevrijdende 3-0 binnen en was het woord vervolgens weer aan doelman Kevin Rijsdijk. 'FC Binnenmaas zit in een flow, dus wordt het oppassen. Wij moeten uitgaan van onze eigen krachten.' SC Botlek speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op De Brug tegen FC Binnenmaas.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Paul Koster, Dave Leurs, Kenny Lopes Cruz, Patrick Klaris; John Lopes Cruz; John Ackon, Jamal Abdalla (70. Jeffrey Pols), Jordy de Winter (75. Ton Arp), Ralph van der Meer; Mike Kortsmit (83. Dylan van Gelder).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant