Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

Spijkenisse weer terug op aarde

Sport 193 keer gelezen

Spijkenisse/Ridderkerk – Het einde van de competitie bracht iets moois voor VV Spijkenisse. Nadat het eerder zich, in het eerste jaar dat de ploeg van Peter Wubben terugkeerde naar de Hoofdklasse,  had gevrijwaard van degradatie, lonkte er in de laatste duels dat andere toetje. Nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. Spijkenisse pakte de derde periode. Dinsdagavond was de ploeg weer met beide benen op de grond. De ploeg verloor van Quick Boys op sportpark Jaap Riedijk van de Katwijkers met 3-1 en was daarmee direct uitgeschakeld voor promotie ongeacht de uitslag komende zaterdag in het duel bij RVVH.

Voor rust was het Quick Boys dat dinsdag in Spijkenisse de score opende. Na een goed half uur was het Tommy Bekooij die namens de gasten het doel van Dyron Bijl wist te vinden. Na een uur spelen kon het publiek opveren. Het was Ruperto Dorothea die voor de mannen van Peter Wubben de gelijkmaker kon binnen schieten achter doelman De Zwart. Twaalf minuten voor het einde was het Rotterdammer Anthony Benthem die met een fraaie volley, de tweede treffer van de avond in de touwen joeg. Vijf minuten voor het einde was het Thom de Vries die de eindstand op 1-3 bepaalde. Met dat resultaat doet het er niet toe of Spijkenisse wint bij RVVH komende zaterdag. Na het gelijke spel van Katwijk en RVVH afgelopen weekend, zou Spijkenisse nooit meer bij Quick Boys in de buurt kunnen komen, omdat die met vier punten eindigde.

Visitekaartje afgegeven
Trainer Peter Wubben vind dat zijn ploeg dit seizoen wel een visitekaartje heeft afgegeven. De ploeg moest in de competitie diep gaan. Kroop uit de gevarenzone en pakte zelfs een periodetitel op het einde. 'We hebben ons van onze beste kant laten zien. We zitten echt niet voor niets in deze nacompetitie. 'Ik ben hartstikke trots op mijn ploeg. We hebben veel strijdlust geleverd en ik vond dat wij in de tweede helft meer aanspraak hadden op een voorsprong dan zij. Via een afstandsschot komen zij uiteindelijk op voorsprong, maar ik ben trots op wat ze vandaag en gedurende het seizoen hebben laten zien', was het commentaar van trainer Peter Wubben na afloop van het duel met de Katwijkers.

Niet cadeau geven
Ondanks dat Spijkenisse was uitgeschakeld, gaat het zaterdag naar RVVH. De ploeg wil het de Ridderkerkers niet cadeau geven.  'We laten het echt niet lopen. We komen van ver. En afscheid nemen in de nacompetitie met nul punten is voor mij geen optie. Ik heb een enorme hekel aan tegen doelpunten, we gaan er vol tegenaan', zegt doelman Dyron Byl als hij van het veld loopt. Op de tribunen was Cor Lems van RVVH aandachtig toeschouwer. 'Spijkenisse zal zeker zijn plicht na komen vermoed ik, dus wij zullen er vol voor moeten gaan', meent de coach en oud-profvoetballer .

Bijzonderheden:

33 Tommy Bekooij 0-1, 59 Ruperto Dorothea 1-1, 78 Anthony Bedum 1-2, 85 Thom de Vries 1-3

Opstelling Spijkenisse:

Dyron Byl; Etienne Mariana, Mike van de Ruit (83 Djerreld Muntslag), Bart van Muyen, Elwin Spoel; Shane van den Engel, Eric Polet, Gerson Ribeoro; Ruperto Dorothea; Juliën Gret en Jeffrey Duijnstee (76 Djazzy Adams).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant