Archieffoto Peter de Jong

Bernisse incasseert nederlaag met perspectief

Sport 129 keer gelezen

Roosendaal- Bernisse heeft de eerste wedstrijd voor een plaats in de derde klasse met 2-1 (1-0) verloren van Alliance.

'Het was een nederlaag, die perspectief biedt voor de terugwedstrijd', gaf trainer Peter Hoek hiermee aan dat zijn ploeg een goede kans maakt om de stap naar de derde klasse te maken. 'We zijn in de tweede helft met tien man zelfs niet in de problemen geweest, dus hadden de spelers in de kleedkamer zoiets van, we gaan er voor.' Bernisse kreeg al na vijf minuten spelen een tik te verwerken, toen Marc Althusius de bal binnen de zestien tegen de hand kreeg en Alliance vanaf elf meter scoorde: 1-0. 'Alliance heeft een ervaren ploeg, was ook wat slimmer.' Bernisse kwam in het tweede deel meer aan aanvallen toe. Nadat de thuisclub wederom uit een dood moment op 2-0 was gekomen, scoorde Yuri Dubois tegen: 2-1. Michael van der Velde incasseerde in het tweede deel zijn tweede gele kaart. Bernisse speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark langs de Groene Kruisweg in Heenvliet de rechtstreekse promotiewedstrijd tegen Alliance.