Dave Leurs probeert een Rozenburger de voet dwars te zitten. Foto: Jan Groenendijk.
Dave Leurs probeert een Rozenburger de voet dwars te zitten. Foto: Jan Groenendijk.

SC Botlek na nederlaag met één been in derde klasse

Sport 269 keer gelezen

Rozenburg- SC Botlek heeft de eerste wedstrijd voor overleving in de tweede klasse D tegen Rozenburg op het sportpark West met een 3-1 (2-0) nederlaag afgesloten.

'Ik ben in de eerste helft van mijn ploeg geschrokken', stelde trainer Rinus Schrijver. 'Rozenburg toonde een over mijn lijk mentaliteit, terwijl bij het grootste deel van mijn spelers het besef ontbrak wat er op het spel stond.' Rozenburg stond al snel met 2-0 voor. 'Ik heb de spelers tijdens de rust gezegd met de mentale instelling van de eerste helft met negen man verder te zullen gaan en dat zij de club, de supporters en de staf te kijk hebben gezet met deze wanprestatie. Toen is het kwartje gevallen. Rozenburg, de club van de Geervlietse trainer Rob Vuik, werd ver op eigen helft teruggedrongen.' John Ackon gaf zijn ploeg met een streep in de verre hoek weer hoop: 2-1. 'Het was jammer dat we niet door konden drukken een Rozenburg met de 3-1 verder weg lieten lopen. Er rest voor zaterdag slechts één doel en dat is winnen.' Mike Hoendersloot en Ton Arp zijn geschorst. De return tegen Rozenburg op het sportpark De Brug begint om 14.30 uur.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Mike Loendersloot, Dave Leurs, Kenny Lopes Cruz, Ton Arp (31. Patrick Klaris); Jordy de Winter, John Lopes Cruz, Jamal Abdalla, Ralph van der Meer; John Ackon, Mike Kortsmit (83. Brian Zegers).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant