Foto's: Alex Hordijk
Foto's: Alex Hordijk

Abbenbroek zet zichzelf in een zetel in nacompetitie

Sport 1.351 keer gelezen

Den Haag – Abbenbroek heeft zondag een uitstekende positie gekregen in de nacompetitie. In de strijd tegen degradatie moest de ploeg afreizen naar het roemruchte VCS, dat vroeger ooit hoofdklasse speelde. De ploeg deed het uitstekend tegen de andere derdeklasser uit Den Haag en keerde terug naar Abbenbroek met een puntendeling. Het werd 2-2, waardoor Abbenbroek de morele winnaar is.

Voor de thee was het een nerveuze start van de formatie van Bert van der Lijn. Wel kregen Kanselaar en Zeegers in de beginfase een kans, maar doelman Ozkan van de Haagse ploeg redde toen nog op sportpark Escamp. Toch was het in het begin vooral VCS dat het betere spel had en Abbenbroek leek erg gespannen. De Hagenaars schoten een aantal keren naast maar na een kwart wedstrijd deed de ploeg het uitstekend. Het was de veel scorende spits Mike Perquin die alle ruimte kreeg en uiteindelijk ook doelman Kevin Stokla wist te verschalken. Even leek men bij de pakken neer te gaan zitten, maar nog geen minuut later was er een corner van Dennis Holsteijn die door een wir war van spelers werd geraakt. Bij een schot van Danny Kanselaar werd er gejuicht en ging de vlag van de neutrale grensrechter omhoog dat de bal over de lijn was en zo kwam Abbenbroek snel op 1-1. Hierna werd Abbenbroek beter in het duel. Het gaf de ploeg vertrouwen.

Voorsprong
Na de thee was het Abbenbroek dat de bovenliggende partij was. Na een duwtje in het strafschopgebied wees scheidsrechter Rob Stoekenbroek uit Bodegraven naar de stip en mocht Jordi de Looze van elf meter trappen. De Looze faalde niet en dus kon Abbenbroek juichen. Hoe langer het duel voort duurde, hoe meer vertrouwen VCS toch nog in een goed resultaat kreeg. Echter in het laatste kwartier kwamen Agirman, Kadakal en Clarinda niet voorbij Stokla of miste men de enorme kansen. Drie minuten voor tijd kreeg Abbenbroek toch nog de deksel op de neus. Na een vrije trap stond Rahman Kadakal helemaal vrij en notabene via de paal ging de bal alsnog in het doel. VCS bleef druk zette, maar scoorde gelukkig niet meer. Vervolgens moesten de ploegen, mochten zij gelijk eindigen na de driekamp, nog strafschoppen nemen. Die werden door VCS beter genomen, zij wonnen met 5-4.

Terechte uitslag
Na het duel vond trainer Bert van der Lijn het een juiste weergave. 'Dit is voor ons geen verkeerde uitslag. Na de 1-0 leek het geloof even weg. We maken snel de gelijkmaker, dat deed ons goed. Wij hebben gehoord dat de tweede in de poule ook doorgaat, omdat er teams naar de zaterdag overgaan of zich hebben teruggetrokken. Dan kunnen we nu naar Overmaas – VCS gaan kijken op tweede pinksterdag en het dan op 31 mei thuis afmaken', meent trainer Bert van der Lijn na het duel. Voor Abbenbroek komt het goed uit dat men nu niet komend weekend hoeft te spelen in verband met de Heenvlietse Paardenmarkt.

Niet verliezen
'We wilden niet verliezen. We staan voor met 1-2 en dan kort voor het einde met een lullige bal tegen de paal wordt het toch nog gelijk. Dit zijn twee wedstrijden op zich. Dat hoeft niet met mooi voetbal, maar het resultaat dat telt', meent aanvoerder Dennis Holsteijn. Maandag is de wedstrijd tussen Overmaas en VCS. Als de nummer twee doorgaat, wat de KNVB nog niet heeft bevestigd, dan heeft Abbenbroek aan een gelijkspel genoeg op 31 mei thuis tegen Overmaas.

Bijzonderheden:

26 Mike Perquin 1-0

27 Danny Kanselaar 1-1

67 Jordi de Looze 1-2 (strafschop)

87 Rahman Kadakal 2-2

De strafschoppenserie werd door Abbenbroek met 5-4 verloren. Scheidsrechter Rob Stoekenbroek uit Bodegraven gaf gele kaarten aan Unal Agirman (VCS) en Davey de Wolff (Abbenbroek).

Opstelling VCS:

Murat Ozkan;  Unal Agirman; Ismail Korkut, Rahman Kadakal, Reydion Clarinda; Sahin Kalkanoglu, Sadik Sögüt (59 Mehmet Koc), Mehmet Celebi; Hakan Turkoz (90+4 Mehmet Yigit), Mike Perquin en Joey Donkers (73 Mustafa Karabocek).

Opstelling Abbenbroek:

Kevin Stokla; Arjan Blaak, Jordi de Looze, Jean Paul van Diggelen, Desmond van Dorp; Dennis Holsteyn, Kai Zeegers (59 Davey de Wolff), René Moerman; Danny Kanselaar (90 Dennis Huizer), Kevin Dijksman en Roy Verwijs (88 Ferry Groen).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant