Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

Spijkenisse na zege tegen Ter Leede de terechte periodekampioen

Sport 156 keer gelezen

Sassenheim- 'De nacompetitie is het hoogst haalbare', beweerden boze tongen van de harde kern zo vlak na de winterstop. Welnu, Spijkenisse heeft inderdaad de nacompetitie bereikt, maar dan wel de nacompetitie met als inzet een plaats in de landelijke Topklasse.

Spijkenisse won door treffers van Jerson Ribeiro (2 keer) en Bart van Muyen met 1-3 (1-1) verdiend van Ter Leede. Trainer Peter Wubben: 'Dat we dit hebben bereikt, had je vooraf nooit durven dromen, nee niet eens aan mocht denken. We hebben na de winterstop de meeste punten behaald, hebben in de periode vier punten voorsprong op Smitshoek en hebben op Katwijk na de minste goals tegen. Dus mag je stellen dat we het ongeloofwaardige uiteindelijk hebben waargemaakt en de periodetitel dik verdiend hebben afgedwongen. Er heerst een enorme teamgeest in de ploeg, iedereen is topfit en de mentaliteit is goed. Dit alles heeft ons zover gebracht. Nu we zover zijn willen we dus meer. De nacompetitiewedstrijden staan op zich, we voelen ons niets minder dan Quick Boys en RVVH. We gaan het zien.' Spijkenisse gaat samen met Ouick Boys en RVVH (deze spelen aanstaande zaterdag) uitmaken wie er tegen de winnaar van de hoofdklasse C mag uitkomen.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etienne Martina, Bart van Muijen, Lennart Krijger, Elwin Spoel (80. Mike van de Ruit); Jerson Ribeiro, Shane van den Engel, Delrencio Dos Reis, Timon de Bel (55. Breuklin Almeida); Julièn Gret (75. Djerreld Muntslag), Jeffrey Duijnstee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant