Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

SC Botlek ondanks overwinning toch in degradatiecompetitie

Sport 158 keer gelezen

Ouderkerk aan den IJssel- SC Botlek is er ondanks een knappe 2-3 (2-2) overwinning tegen Spirit niet in geslaagd om de degradatiecompetitie te ontlopen.

De uitslagen bleken toch niet gunstig voor de formatie van trainer Rinus Schrijver, want de concurrenten Strijen en Drechtstreek speelden tegen elkaar gelijk (2-2) en Lombardijen zegevierde met 1-3 bij Piershil. 'Met deze overwinning gaan we met een goed gevoel de nacompetitie in', verklaarde ploegleider Dan Blokland ondanks de teleurstelling. 'We hebben goed gespeeld en een morele overwinning behaald. Spirit speelde nog voor de laatste periode, dus zullen we het goede gevoel meenemen naar de eerste wedstrijd tegen Victoria '04. Ik ben trots op de jongens, die dit resultaat hebben geboekt. We hebben tijdens de lunch vooraf aan de wedstrijd tegen elkaar gezegd een goed resultaat voor jezelf neer te zetten om het vertrouwen vast te houden. Dat is goed gelukt', aldus Blokland. Vooraf aan de wedstrijd werd John Lopes Cruz voor zijn laatste voetbaljaar als speler in de bloemen gezet door Spirit. Mike Kortsmit en John Ackon (2 keer) scoorden voor de SC. SC Botlek speelt de eerste nacompetitie voort behoud in de tweede klasse om 15.00 uur op het sportpark West tegen Rozenburg.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Mike Loendersloot, Dave Leurs, Kenny Lopes Cruz, Jeffrey Pols (60. Ton Arp); Jordy de Winter, John Lopes Cruz, Jamal Abdalla (85. Patrick Klaris), Ralph van der Meer; Mike Kortsmit (80. Brian Zegers), John Ackon

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant