Zuidland met kampioenschap terug in de eerste klasse

Sport 74 keer gelezen

Dordrecht- Zuidland heeft het verloren terrein in de eerste klasse al weer na één seizoen teruggewonnen. De Zuidlanders behaalden de titel met een 2-2 (2-0) gelijkspel tegen Wieldrecht.

De apotheose was groot in het kamp van de Slanders nadat de scheidsrechter voor het verlossende eindsignaal had gefloten. Toch zag het er aanvankelijk niet naar uit dat Zuidland het potje zou uithalen, want de eerste helft werd afgesloten met een 2-0 achterstand. 'We speelden in een te laag tempo,' stelde trainer Adri van Tiggelen. 'Wieldrecht bleef hangen, maar stond bij rust door een hoekschop en een vrije trap wel met 2-0 voor. De spelers waren teveel met randzaken bezig, in plaats van met de wedstrijd. Om kampioen te worden moet er eerst nog gevoetbald worden en dat werd even vergeten. Of het de druk van het kampioen worden was, zou best kunnen. Een feit is dat ik tijdens de rust voor het eerst dit seizoen een donderspeech heb gegeven.' De harde woorden van Adri van Tiggelen waren niet bestemd voor dovenmansoren, want een oppermachtig Zuidland kwam door Frank Molendijk met een kopbal en John van Tiggelen met een schot uit de draai alsnog op gelijke hoogte: 2-2. 'Je komt van het ene naar het andere moment van een down in een hosannastemming. Zo snel kan het gaan.'

Zuidland: Kevin de Kok; Mark Snijder (60. Mike Fiere), Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Roy van Vugt. Maurice Wolters, Léon van der Steen, Robin van Buuren; Runell Martis (46. Corly Bazoer), John van Tiggelen (80. Martijn Terlouw), Cediq Walizada.