Informatiemarkt in de hal van het ziekenhuis.
Informatiemarkt in de hal van het ziekenhuis.

Bezoek het Vlietland Ziekenhuis op de Dag van de Beroerte

Actueel 335 keer gelezen

Schiedam - Maar liefst 41.000 Nederlanders worden per jaar getroffen door een beroerte. Niet iedereen weet dat de kans op een beroerte te verkleinen is. Een gezonde leefstijl kan helpen om een beroerte te voorkomen. Daar vraagt het Vlietland Ziekenhuis aandacht voor op 12 mei: de Europese dag van de Beroerte. 

Tijdens de Dag van de Beroerte vindt in de Nolet Hal van het Vlietland Ziekenhuis een interessante informatiemarkt plaats. Neuroloog Gezina Sas: 'Deze dag staat in het teken van het voorkomen van een beroerte. Gezond eten, voldoende bewegen, stoppen met roken; het draagt bij aan het verminderen van de kans op een beroerte. Bezoekers kunnen bij de verschillende kraampjes informatie vinden en hun vragen stellen aan de aanwezige verpleegkundigen van het Vlietland Ziekenhuis en aan mij.' Daarnaast geven Rijndam Revalidatie, Careyn en Zonnehuisgroep Vlaardingen die dag uitleg over het voorkomen en herkennen van een beroerte.

Praktische gegevens
Bezoekers zijn van harte welkom in de Nolet Hal van het Vlietland Ziekenhuis op dinsdag 12 mei. De informatiemarkt start om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor patiënten, bezoekers en overige geïnteresseerden.

Het Vlietland Ziekenhuis vormt samen met het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis de Sint Franciscus Vlietland Groep. Ook in het Sint Franciscus Gasthuis vinden op deze dag activiteiten plaats, zie www.sfg.nl/voorlichtingsbijeenkomsten.

Wat is een beroerte?
Als de bloedvoorziening naar de hersenen plotseling onderbroken wordt, spreekt men van een beroerte. Er kan dan sprake zijn van een hersenbloeding, van een herseninfarct of van een TIA (voorbijgaande beroerte). Aan een beroerte kan iemand blijvende klachten overhouden, zoals een gedeeltelijke verlamming.

Voor meer informatie over de informatiemarkt kunt u kijken op www.vlietlandziekenhuis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant