Mevrouw Dieteren won een buitenlamp. Foto: Anita Tempelman.
Mevrouw Dieteren won een buitenlamp. Foto: Anita Tempelman.

Winnares veiligheidsprijsvraag Akkers

Actueel 125 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen ontving en feliciteerde burgemeester Salet mevrouw Dieteren, de winnares van de veiligheidsprijsvraag die vorige maand  in de Akkers werd gehouden. Tijdens de toen georganiseerde preventiedag woninginbraak stond de veiligheidstruck van de politie bij de Akkerhof en was er in wijkcentrum De Kreek een voorlichtingsbijeenkomst over preventie en inbraak.

Contact met de buren
Bij de prijsvraag werd de kennis over inbraakpreventie getest, maar werd de deelnemers ook gevraagd naar tips over waar in hun ogen nog winst te behalen valt. Mevrouw Dieteren stelde voor om meer aandacht te besteden aan het verlichten van donkere plekken. Zij vertelde rondom haar woning ogen en oren open te houden en met buren via een whatsapp groep te delen wat opvalt of gebeurt in de buurt. 'Tijdens de preventieavond ben ik mij  veel meer bewust geworden van wat ik zelf kan doen om inbraak te voorkomen. Niet alleen de deur altijd op het nachtslot draaien en de ramen dicht doen als ik even wegga, maar ook niet op sociale media voor iedereen leesbaar zetten, dat je een dagje weg of op vakantie bent.'

Direct bellen bij onraad
De gemeente probeert inwoners te stimuleren om ook zelf donkere plekken te verlichten en het zo inbrekers moeilijker te maken; soms kan hiervoor een financiële bijdrage worden gekregen. De ook bij de uitreiking van de prijs aanwezige politieteamchef Michael Rodgers van het basisteam Nissewaard, gaf aan dat mensen er vooral zelf op bedacht moeten zijn wat zij kunnen doen om inbraak te voorkomen. 'En direct 112 bellen als er iets verdachts gesignaleerd wordt.' Mevrouw Dieteren kreeg als dank voor haar deelname aan de veiligheidsprijsvraag een led buitenlamp met bewegingssensor. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant