Joep overhandigt het geld voor de adoptie aan ASeal
Joep overhandigt het geld voor de adoptie aan ASeal

Joep adopteert zeehond Plonsie

Actueel 355 keer gelezen

Spijkenisse – Joep Lodder (9) kan zijn geluk niet op: hij heeft zeehond Plonsie geadopteerd. Plonsie is een gewone vrouwtjeszeehond die werd gevonden in Bloemendaal. Ze had longworm en diverse wonden, dus werd ze overgebracht naar ASeal, de zeehondenopvang in Stellendam. Na een paar weken liefdevolle verpleging in quarantaine is ze sterk genoeg om tussen de andere zeehonden te verblijven.

Begin maart berichtte de redactie over de adoptieplannen van Emma en Joep Lodder. Broer en zus wilden heel graag een zeehond van stichting ASeal adopteren. Hun ouders vonden het prima, maar de € 500,- die nodig is voor adoptie, moesten ze zelf bij elkaar verdienen. En dat deden ze. Ze deden klusjes en zamelden op grote schaal lege flessen in voor statiegeld. Ze werden geholpen door de Lege Flessen Brigade (vrienden van Emma en Joep). Al snel bleek dat ze genoeg geld hadden om twee zeehonden kunnen adopteren. Binnenkort kan Emma dus ook een zeehond adopteren en een naam kiezen voor het dier.

Joep laat weten dat de naam Plonsie is samengesteld uit de namen van zijn vrienden in de Lege Flessen Brigade. Van iedere naam één letter genomen: joeP, Lara, rOwy, seNna, Solane, danI
en suzannE.

En dit is Plonsie, die dankzij Joep straks gezond vrijgelaten kan worden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant