Timon & Pumbaas, foto: Ellie van Gemeren.
Timon & Pumbaas, foto: Ellie van Gemeren.

Scouts Hartelgroep winaar RSW

Actueel 470 keer gelezen

Spijkenisse -  Ieder jaar vinden de regionale scouting wedstrijden (RSW) plaats. Tijdens deze wedstrijden krijgen scouts van 11 t/m 15 jaar de kans zich te kwalificeren voor de landelijke scouting wedstrijden. Dit jaar deden 55 groepjes, met ruim 340 jeugdleden mee aan de RSW.

Tijdens de RSW worden de scouts beoordeeld op de basisvaardigheden die je als scout moet hebben maar ook op speluitvoering, samenwerking, verzorging en verdieping van het thema, dat dit jaar Ghana was. 

Het is de Hartelgroep bijna ieder jaar gelukt om bij de top 4 te komen van groepen die uit mogen komen in de landelijke scouting wedstrijden.  Maar dit jaar is het voor de scouts van het Sequoia-vendel extra bijzonder omdat één groepje, genaamd timon&pumbaas,  zich nummer 1 van de regio Maasdelta mag noemen met een groot puntenverschil ten opzichte van nummer 2: 54 punten. Het groepje timon&pumbaas kijkt dan ook enorm uit naar de landelijke scouting wedstrijden die in het Pinksterweekend plaatsvinden op één van de grootste scoutingterreinen in Nederland, namelijk in Baarn.  Daar gaat de Hartelgroep de strijd aan met de top van de andere regio's voor de titel beste scouts van Nederland. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant