PFC nog geen kampioen na overwinning op DRL

Sport 115 keer gelezen

Geervliet – Het had allemaal kunnen gebeuren, maar niemand hield er echt rekening mee. Bij winst van PFC op DRL en nederlagen van de concurrentie TOGB en SVDPW zou de champagne ontkurkt kunnen worden aan de Toldijk, die door de afsluiting van de Groene Kruisweg enorm druk was. Zelf won de ploeg van DRL. TOGB hielp ook mee door te verliezen, maar SVDPW gooide toch roet in het eten van de Geervlieters door te winnen. PFC heeft nu nog twee punten nodig voor de titel.

Door Alex Hordijk

De opening van het duel was niet best van de kant van PFC zijde. Al na twee minuten werkte doelman Serhan Tenekecioglu de bal met de vingertoppen op de lat. Echter in de rebound was het uitgerekend Paulo Garcia Mendes, die een aantal jaren geleden nog in Geervliet was te bewonderen, die voor de 0-1 voorsprong zorgde. Niet veel later probeerde Jefgeni Liesdek het via een omhaal maar doelman Carlos Lima was de man in vorm. Ook een bal van Berkan Bayraktar werd tegen gehouden. Vervolgens nam DRL verder het initiatief. Het waren Mellah en Lorenze Pengel die op de paal schoten of de PFC doelman tegenkwamen. De formatie van Francis Janse liet zich voor rust de kaas van het brood eten. Nadat kort voor rust een bal geblokt werd tot drie keer toe, raakte Ilyas Edir de paal. Jock de Burgo zag zijn kopbal gered worden.

Uit ander vaatje tappen
Na rust moest er uit een ander vaatje worden getapt en PFC begon fel aan de tweede helft. Al na vier minuten was het raak voor de Geervlietse ploeg. Op aangeven van invaller Steve Kot was het Ilyas Edir die voor de gelijkmaker wist te zorgen. Dat was het ook het moment dat de knop definitief om leek te gaan bij PFC. Zechiël probeerde het nog een keer, maar de doelman kon de bal nog net tot corner verwerken. Een kwartier voor het einde was het Jerry Fortes die in het drukke strafschopgebied bij DRL wist te profiteren en de 2-1 op het bord zette. Zeven minuten voor het einde was het een fraai afstandsschot van Rowan Zechiël die voor de eindstand van 3-1 zorgde.

Alles aan gedaan
Na afloop kon PFC zichzelf geen verwijten maken. Het was had aan haar verplichting, winnen, voldaan. 'We wisten dat TOGB al onderuit was gegaan en SVDPW had gewonnen op de bank. Wij deden wat we moesten doen. Ik moet toegeven dat het voor rust erg moeizaam ging. Na rust scoren wij heel erg snel. In de rust zeiden de jongens tegen elkaar dat er een schepje bovenop moet. We kunnen verder scoren omdat we dan na de gelijkmaker eigenlijk pas gaan voetballen', meent Janse na afloop. Bang dat het misgaat voor het kampioenschap is hij niet. 'In vier duels moeten we nog twee punten pakken. Ik vind onze volgende tegenstander Gouda niet Hoogdravend, zag ze vorige week spelen. Wat de meeste spanning zal opleveren is wie er volgende week gaan starten', is het commentaar van de oefenmeester. 'Volgende week moeten we maar met een bus naar Gouda gaan. Ik denk dat het verstandig is', besluit Francis Janse zijn commentaar.

Bijzonderheden:
2 Paulo Garcia Mendes 0-1, 49 Ilyas Edir 1-1, 76 Jerry Fortes 2-1, 83 Rowan Zechiël 3-1.

Scheidsrechter Wim van Horssen uit Den Hoorn gaf gele kaarten aan Berkan Bayraktar (PFC, Jerry Soares Lopes, Mounir El Ouazizi (beiden DRL).