Dave Leurs speelde een uitstekende wedstrijd voor SC Botlek. Foto's: Peter de Jong.

SC Botlek doet uitstekende zaken tegen Papendrecht

Sport 223 keer gelezen

Spijkenisse- SC Botlek heeft zich na de knappe 3-1 (1-1) overwinning tegen Papendrecht vanuit de gevarenzone op de veilige negende plaats genesteld van de tweede klasse D.

De Spijkenissers bezetten zelfs de gedeelde eerste plaats in de derde periode. 'Dat is leuk om te zien, goed voor de moraal en het zelfvertrouwen. De groep is vanuit een benarde situatie op de veilige positie van lijfsbehoud terecht gekomen.Maar laten we vooral met beide benen op de grond in de discipline blijven voetballen om het tweedeklasserschap definitief veilig te stellen', sprak trainer Rinus Schrijver lovend, maar ook met een waarschuwend vingertje tot zijn ploeg. Schrijver had zijn tactiek aangepast aan de Papendrechtse hoogvlieger, dus uitzakkend met het oog op messcherpe counters. Het sterke Papendrecht nam echter al snel met 0-1 de leiding. Ralf van der Meer knalde tien minuten voor rust de gelijkmaker tegen het garen: 1-1. SC Botlek kwam gedreven uit de kleedkamer en nam door treffers John Ackon en een benutte strafschop van Nasser Abdalla al snel een 3-1 voorsprong. De SC verzuimde in de counter uitstekende scoringskansen in een hogere score uit te drukken.

SC Botlek: Rijsdijk; Michilsen, Leurs, Kenny Lopes Cruz, Pols; Lopes Cruz (65. Quincy Nobel); Jordy De Winter (89. Mike Kortsmit), Mike Hoendersloot, Ralf van der Meer (80. Ton Arp); Nasser Abdalla, John Ackon.