Ruperto Dorothea scoorde zaterdag een treffer voor Spijkenisse. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse heeft zicht op periodetitel na zege RVVH

Sport 275 keer gelezen

Spijkenisse – Spijkenisse doet het uitstekend na de winterstop. De ploeg van Peter Wubben is zelfs leider in de derde periode met nog vier duels te gaan. Daarnaast won de ploeg uit Nissewaard zaterdag met 3-0 van het veel sterkere RVVH, dat vorige week de periodetitel pakte. Bij rust stond het nog 0-0. Door de zege heeft men voor komend seizoen ook hoofdklasse voetbal veilig gesteld.

Door Alex Hordijk

Vooraf wilde Spijkenisse de kater wegspoelen van de ruime 4-0 nederlaag die de ploeg eerder dit seizoen in Ridderkerk leed. 'We moeten eerlijk zijn. Het zal vandaag geen 4-0 voor ons worden. Technisch gezien heeft RVVH een veel betere ploeg dan Spijkenisse. We hebben nog drie punten nodig om te overleven in de hoofdklasse, dan is de doelstelling van het seizoen behaald', zegt trainer Peter Wubben vooraf.

Betere ploeg
Voor de thee was het Spijkenisse dat toch al de betere ploeg was en de meeste kansen wist te creëren. RVVH speelde laf en vooral verdedigend op sportpark Jaap Riedijk. De eerste kans was er voor de gasten uit Ridderkerk, maar doelman Bijl redde de kopbal van Buis. Niet veel later schoot Jerson Ribeiro naast het doel van Jeroen Kloosterman. Vervolgens werd een kans van Jasarcvic niet in het doel verwerkt. Na een klein half uur spelen kon Jeffrey Duijnstee op de keeper af. Doelman Jeroen Kloosterman raakte de speler licht. Arbiter Van de Ketterij wees naar de stip en zond de sluitpost van RVVH met rood naar de kant. De trap vanaf elf meter werd echter op de paal geschoten door Ruperto Dorothea. Voor rust kon Ribeiro nog binnenschieten, maar werd de treffer geannuleerd wegens buitenspel.

Tien minuten genoeg
Met één man meer en veel beter spel voor rust moest Spijkenisse het potje kunnen uithalen. Na zeven minuten was het Emir Jasarcvic die naast het doel van invallende doelman Rijntjes schoot. Vervolgens brak er tien minuten aan waarin Spijkenisse wel afstand kon nemen. Na diverse missers bij de aanvallers als doelman Roy Rijntjes, was het Ruperto Dorothea die voor 1-0 zorgde. Vijf minuten later wist Shane van den Engel de uiterste hoek te vinden. Niet veel later was het de verdediging en doelman Rijntjes die een bal niet kon wegkrijgen. Vervolgens bepaalde Jeffrey Duijnstee de eindstand op 3-0 .

Veilig gespeeld
Na afloop was coach Peter Wubben tevreden over het vertoonde spel. 'Het meest blij ben ik met het feit dat wij ons veilig hebben gespeeld voor komend seizoen. Het is ook dik verdiend. We wonnen alle duels. De wissel was op het goede moment. Hierna maken we de goals. Je merkte wel dat zij minder speelden. Zij hebben de betere spelers, maar hadden vorige week de periode binnen gesleept. We speelden op het juiste moment tegen hen denk ik', meent Wubben.Zaterdag is het in degradatienood verkerende SHO in Oud Beijerland de tegenstander van Spijkenisse.

Bijzonderheden:
64 Ruperto Dorothea 1-0, 69 Shane van den Engel 2-0, 73 Jeffrey Duijnstee 3-0

Arbiter Van de Ketterij uit Goes gaf gele kaarten aan Roy Weber, Robert Kooiman, Roy Rijntjes (allen RVVH). Rood was er voor coach Cor Lems en Jeroen Kloosterman (beiden RVVH). Ruperto Dorothea miste een strafschop.