Archieffoto Peter de Jong

Zuidland komt met tien man naast Papendrecht

Sport 164 keer gelezen

Papendrecht- Hoewel Zuidland er in de uitwedstrijd tegen Papendrecht niet in is geslaagd om revanche te nemen voor de 0-2 nederlaag eerder in het seizoen, dwong het met tien man wel een 2-2 gelijkspel af.

'Achteraf mochten we met de uitslag niet ontevreden zijn', doelde trainer Adri van Tiggelen op de rode kaart voor Marcel van den Berg (na twee keer geel) halverwege de tweede helft bij een 2-1 achterstand. 'We moesten met tien man proberen om vanuit de organisatie één op één de achterstand weg te werken.' Zuidland, dat door een sterk eerste halfuur met een goal van Léon van der Steen op 0-1 was gekomen, stond na een uur spelen door onder meer een fantastische Papendrechts doelpunt met 2-1 achter. Frank Molendijk schoot vijf minuten voor tijd uit een vrije trap de verdiende gelijkmaker binnen: 2-2. 'Daarna stonden we even met de rug tegen de muur, kopte Roy van Vugt nog een bal van de doellijn, maar als Cediq (Walizada, DR) uit een counter de goede keuze had gemaakt hadden we ook zomaar kunnen winnen.' Zuidland, dat ook na het paasweekend de koppositie in de tweede klasse D heeft behouden, speelt aanstaande zaterdag bij Lombardijen.

Zuidland: Kevin de Kok; Bastiaan Monster, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Roy van Vugt; Maurice Wolters; Robbert Michilsen (30. Mike Fiere), Léon van der Steen (55. Cediq Walizada); Robin van Buuren, John van Tiggelen, Corly Bazoer (85. Mark Snijder).