Olympia boekte een belangrijke overwinning tegen DSO. Foto: Peter de Jong.
Olympia boekte een belangrijke overwinning tegen DSO. Foto: Peter de Jong.

Olympia zet concurrent DSO voor plaats twee op afstand

Sport 148 keer gelezen

Spijkenisse- Olympia heeft de belangrijke wedstrijd in de derde klasse J om plaats twee tegen DSO met 7-5 (4-3) gewonnen.

'We zijn DSO voorlopig kwijt', doelde topscorer Daan Prikker op het gat van vier punten dat zijn ploeg op de equipe uit Klundert heeft geslagen. De Olympianen, die vorige week met de uitglijder tegen Ventura Sport het kampioenschap wel kunnen vergeten, moesten op het sportpark De Brug wel winnen om middels de belangrijke tweede plaats via omweg "nacompetitie" te pogen de tweede klasse te bereiken. 'We spelen niet slecht, maar het scoringspercentage ligt ver beneden ons niveau.' De equipe van Stefan Gringhuis, die aan het einde van het seizoen de Spijkenisser korfbalclub na één jaar alweer gaat verlaten, kwam op het winderige sportpark evenals het fysieke DSO maar moeizaam in het ritme, waardoor de matige score van 7-5 na zeventig minuten korfbal op het scorebord prijkte. 'De overwinning sterkt de moraal om de tweede plaats te verdedigen.'

Olympia: Prikker (4 keer), Koolwijk (50. Kasten), Gret, Naomi de Water; Maliepaard, Daphne de Water (1 keer), Orgers (1 keer), Cromzigt (1).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant