Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

SV Simonshaven wint burenstrijd tegen Hekelingen

Sport 357 keer gelezen

Hekelingen- SV Simonshaven mag zich na de 0-1 (0-0) overwinning bij buur Hekelingen met een tiende plaats in de vierde klasse F de best geklasseerde vereniging van de Nissewaard noemen. In het prestigegevecht van beste Nissewaarder heeft Simonshaven met vijf punten verschil afstand genomen van de Hekelingers en doet SCO '63 als hekkensluiter allang niet meer mee.

'Het derbygevoel leefde volgens mij meer bij Hekelingen dan bij Simonshaven', stelde winnend trainer Richard van der Werf. 'Ik heb de spelers de motivatie meegegeven dat we bij een overwinning zomaar kunnen meedoen voor de derde periode en dat hebben we gedaan. Niet dat we iets in de derde klasse te zoeken hebben, maar als er iets te winnen is moeten we daar niet voor opzij gaan en zien we wel waar het schip strandt.' De derby op het Sportpolderpark in Hekelingen verdiende zeker niet de schoonheidsprijs, maar was wel gespeend met veel passie en strijd. Nadat Carlo van der Linden en Dave van Dongen in de eerste vijf minuten goede kansen hadden laten liggen, kantelde de wedstrijd wat meer naar Hekelingen. 'Wij hebben in de eerste helft drie goede kansen gekregen, maar het bekende euvel dat we moeilijk tot scoren komen is bekend', wees de Hekelingse trainer Ad Reijtenbagh op de gemiste kansen van Joy Wertz, Trond Anderson en Nuni Thode. 'Thode klapte voor het afdrukken van het schot door zijn enkel en moest ik na een halfuur al wisselen.'

Lucky
De tweede helft was een kopie van het eerste deel, niet goed, maar wel veel strijd. Bjorn Kommeren strandde één op één met doelman Jordy Dijkshoorn en Jeroen de Kruik had in kansrijke positie evenmin succes. Vijf minuten voor tijd was het wel raak, toen Kevin Francois een hoekschop via een Hekelinger bij de tweede paal in het doel zag verdwijnen: 0-1. 'We hebben met een geluksgoal gewonnen, maar gelet op het aantal kansen was het wel verdiend', meende Richard van der Werf. 'De saamhorigheid is bij zowel winst als verlies groot in de groep. De sfeer moet ons in de toekomst verder brengen.' Ad Reijtenbagh richt zijn peilen nu al op de toekomst van Hekelingen. 'Natuurlijk ben ik ziek van de nederlaag, maar vanaf nu gaan we het vizier op volgend seizoen richten. We krijgen voldoende aanmeldingen, maar zoeken naar aanvullingen op de essentiële posities. We weten waar het aan schort, zoals het scoringspercentage dat omhoog zal moeten.' Hekelingen kan volgend seizoen alvast rekenen op Stefano Schefferlie (ex-Simonshaven) en Joey Doddema (Poortugaal). 'Schefferlie raakte een paar jaar geleden geblesseerd. Hij mocht van zijn werkgever bij het leger niet meer voetballen, maar nu hij uit het leger stapt, gaat hij weer voetballen. Joey Doddema is een lange voorstopper.' Hekelingen speelt aanstaande zaterdag op het Sportpolderpark de Spuiderby tegen NBSVV, SV Simonshaven krijgt koploper GOZ op bezoek.

Hekelingen: Jordy Dijkshoorn; René Rombouts, Frank Luijten, Robin Boere, Coen Spitters; Tobias Hosten, Trond Andersen (60. Enes Cingu), Jessy Povinelli, Kenan Dedeci (85. Tjerk van der Graaf); Joey Wertz, Nuni Thode (30. Bilal Tsouli).

SV Simonshaven:  Bas Oster; Alex Weeda (70. Sven Jeurissen), Sander van Dongen, Desney Hermsen, Kevin Francois; Tom Zuidmulder, Richard van Baalen; Dave van Dongen; Bjorn Kommeren (80. Marcel Bouter), Jeroen de Kruik, Carlo van der Linden (75. Silvester Mirer).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant