Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

Waterpolosters De Kempvis komen boven de streep

Sport 184 keer gelezen

Nijmegen- De waterpolosters van De Kempvis hebben de cruciale staartwedstrijd tegen Aqua/Novio '94 in Nijmegen met een florissante 3-12 (0-3, 0-5, 3-1, 0-3) overwinning afgesloten.

De Spijkenisser vrouwen zijn daarmee op de veilige achtste plaats in de tweede klasse B beland. 'Ik heb vertrouwen dat we het gaan redden, maar we zijn er natuurlijk nog niet. We moeten nog twee wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd is in Vlaardingen tegen het hoog geplaatste ZVVS en de laatste wedstrijd spelen we in het Rivièrabad tegen Wiekslag. Wiekslag heeft één punt meer, dus dat kan wel eens de beslissende wedstrijd worden. We hebben het nu in eigen hand', aldus coach Peter Koster. De Kempvis trad geladen te water, zette meteen veel druk op de ketel. 'Iedereen was er van doordrongen dat we moesten winnen, dus moest het tegen Aqua gebeuren. We hebben vanuit de startblokken meteen doorgeknald. Aanvallend liep het gesmeerd en achterin gaven we niets weg. Alle lof voor de ploeg. We hebben de overleving nu in eigen hand.'

De Kempvis: Amanda Lubbe; Britt van Yperen (4 keer), Nina Vermeer (2 keer), Patricia van Nierop, Sofie Goudriaan (1 keer), Ilse Kuller (2 keer), Divera Bakker (3 keer), Daphne Verhulst, Sofie Kleinherenbrink, Wieteke Kleinherenbrink.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant