Het provinciehuis in Den Haag. Foto: PZH.
Het provinciehuis in Den Haag. Foto: PZH.

Informateur stuurt eindrapportage naar Provinciale Staten in Zuid-Holland

Politiek 89 keer gelezen

Den Haag - De lijsttrekkers van de partijen die meededen aan de Provinciale Statenverkiezingen hadden op 20 maart  de heer E.H. (Ewald) van Vliet, oud-burgemeester van Lansingerland, verzocht om op basis van de verkiezingsuitslag van 18 maart  te verkennen welke partijen gezamenlijk een coalitie willen vormen. De informateur heeft zijn eindrapportage aangeboden aan Provinciale Staten in Zuid-Holland.

De informateur schrijft in zijn rapportage: 'Op basis van de uitkomsten van de gesprekken met alle tien fracties kom ik tot het advies dat de vorming van een college, dat kan rekenen op de steun in Provinciale Staten van Zuid-Holland van VVD, D66, CDA en SP, de grootste kans van slagen heeft. Op basis van de verkiezingsprogramma's en het gesprek tussen VVD, D66, CDA en SP over programmatische overeenkomsten en verschillen, adviseer ik z.s.m. een formateur te benoemen en formatiebesprekingen te starten, die moeten leiden tot een coalitieakkoord op hoofdlijnen.'

De eindrapportage kan door de fracties desgewenst worden betrokken bij het agendapunt 'Debat over de verkiezingsuitslag' dat morgen op de agenda van Provinciale Staten staat.

Meer informatie is te vinden in de eindrapportage van de informateur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant