Afbeelding

SP onderzoekt gevolgen van huurverhoging

Politiek 104 keer gelezen

Op 1 juli 2015 worden de huren in Nederland weer verhoogd. Omdat de Nationale Schuld moet worden verminderd, heeft minister Blok van Wonen en Rijksdienst weer extra geld nodig. Dat haalt hij ook dit jaar bij de wooncorporaties weg. De wooncorporaties die onvoldoende geld in reserve hebben berekenen dat weer door aan de huurders. Dit heet de Verhuurheffing.

De gemeenteraad vindt het niet nodig om de minister en de landelijke politieke partijen te verzoeken met die verkapte belastingverhoging te stoppen. 'ONS, VVD en CDA zagen het nut niet in van zo'n verzoek', aldus de SP. 'Deze lastenverhoging per 1 juli zal ongetwijfeld leiden tot geldproblemen bij de mensen bij wie het water nu al tot aan de lippen staat. Wij zijn erg benieuwd hoe de woningcorporaties MaasDelta, Woonbron, de Leeuw van Putten en de Zes Kernen hiermee omgaan. Eisen zij het volle pond van hun huurders? Matigen zij de verhoging? Of hebben zij een ander idee? Wij zijn benieuwd naar hun reactie. De uitkomsten van het onderzoek zullen worden meegenomen in het debat over het armoedebeleid in Nissewaard.'

Mocht u naar aanleiding van dit bericht willen reageren? Dan kunt u dat doen via nissewaard@sp.nl . U kunt uw boodschap ook achterlaten op de website Nissewaard.sp.nl of een brief sturen aan SP Nissewaard p/a Pluimgras 10 3206 RH Spijkenisse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant