John Ackon was zaterdag trefzeker voor SC Botlek tegen Pernis. Foto's: Peter de Jong
John Ackon was zaterdag trefzeker voor SC Botlek tegen Pernis. Foto's: Peter de Jong

SC Botlek wint clash tegen degradatie van Pernis

Sport 581 keer gelezen

Spijkenisse – Het was voor beide ploegen op sportpark De Brug zaterdag erop of eronder. In de strijd tegen degradatie naar de derde klasse troffen SC Botlek, twaalfde op de ranglijst en hekkensluiter VV Pernis elkaar. Het werd een echte degradatiestrijd met de Spijkenissers als winnaar. De uitslag van 3-1 is wat geflatteerd, want drie van de vier treffers werden in blessuretijd gescoord.

door Alex Hordijk

Bij winst van VV Pernis had de ploeg de laatste strohalm gepakt tegen rechtstreekse degradatie. De ploeg moet zich er langzaam bij neer gaan leggen dat de ploeg het niet meer gaat redden. Bij SC Botlek kijkt men weer naar het linker rijtje in de stand. Voor rust was SC Botlek de betere ploeg. Het was John Ackon die na vijf minuten al de paal raakte. Echter ook VV Pernis had voor rust moeten scoren. Een bal van Jordy Wemelsfelder werd door Michel Tavares voor een leeg doel naast gekopt. Vervolgens was het Ralf van der Meer die doelman Tim Elkhuizen de bal naar de paal liet stuiten. Doelman Rijsdijk moest voor rust slechts één keer nog in actie komen bij een inzet van Tavares.

Pernis betere ploeg
Na de thee waren de rollen omgedraaid. VV Pernis had het betere spel. Het was invaller Josemar Dos Reis Varela die de bal net niet in het doel kon krijgen. Niet veel later had men aan Pernisser zijde een misser van André Santos Almeida die het te mooi wilde doen, pakte John Ackon de bal op, omzeilde de doelman en scoorde de 1-0 voor de ploeg uit Nissewaard.

Buiten westen
Niet veel later had de 1-1 moeten vallen, toen Jordy Wemelsfelder op het doel af ging. Doelman Rijsdijk was buiten zijn gebied, ging voor de bal, maar raakte Wemelsfelder zo hard dat hij buiten westen raakte. Het werd bestraft met slechts een gele kaart, waar donkerrood op zijn plaats was. Jordy Wemelsfelder moest per brancard het veld verlaten en met een hersenschudding zich melden in het Maasstad Ziekenhuis. Pernis kreeg hierna legio kansen, maar Rijsdijk, die dus mocht blijven staan, redde voor SC Botlek. In de extra tijd was het Nasser Abdalla die voor 2-0 zorgde en twee minuten later was het Izak LAvooij die de spanning bracht, 2-1. Zeven minuten in de extra tijd bepaalde Jordy de Winter de eindstand op 2-1.

degradatiespook parkeren
'We mogen van geluk spreken dat we onze keeper mochten laten staan vandaag. Die redde daarna nog veel mogelijkheden. We waren na rust te angstig. We hebben nu uit vier duels, tien punten gepakt. Dat stemt mij tevreden. Waar de meeste trainers worden weggezonden in deze situatie, gaat de ploeg nog voor mij door het vuur. We moeten het degradatiespook langzaam parkeren en dan weer lekker gaan voetballen", zegt Rinus Schrijver na afloop. Zaterdag bij winst op Piershil kan de ploeg richting het linkerrijtje. Na de overwinning van zaterdag staat de ploeg nu tiende op de ranglijst.

Bijzonderheden:
60 John Ackon 1-0, 90+2 Nasser Abdalla 2-0, 90+4 Izak Lavooij 2-1, 90+7 Jordy de Winter 3-1

Scheidsrechter Kuup uit Vlaardingen gaf gele kaarten aan Kevin Rijsdijk, Quincy de Lobel, Jeffrey Pols en Ralf van der Meer (allen SC Botlek). Jordy Wemelsfelder moest na een actie van Kevin Rijsdijk met een brancard van het veld en vervolgens richting Maasstad Ziekenhuis.

Opstelling SC Botlek:
Rijsdijk; Michilsen; Leurs; Kenny Lopes Cruz, Klaris; De Lobel (81 Loendersloot), John Lopes Cruz (70 Jamal Abdalla), Pols; Nasser Abdalla, Van der Meer (58 De Winter) en Ackon.

Opstelling VV Pernis:
Elkhuizen; Fonseca Goncalves, Lavooij, Tutone, Mendes Fernandes; Monteiro Semeda, van 't Zand, Santos Almeida (81 Soares); Tavares, Wemelsfelder (62 Pinheiro da Gracia) en Lopes Mendes (46 Dos Reis Varela).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant